• 2

Neverica u Vranju: Rusi preko noći odneli mašine iz fabrike i nestali

Rukovodstvo grada je iznenađeno odlukom da je ova ruska kompanija takoreći preko noći iznela mašine iz svojih proizvodnih hala i nestala

  • 2

Rukovodstvo Vranja iznenađeno je odlukom kompanije "Spilit" da takoreći preko noći iznese mašine iz proizvodnih hala i nestane iz ovog grada, izjavio je za Tanjug pomoćnik gradonačelnika Vranja za privredu Nenad Veličković.

"Spilit" je ruska firma koja je u Vranje stigla 2017. godine i počela proizvodnju nameštaja u zakupljenih pogonima Jumka.

- Rukovodstvo grada je iznenađeno odlukom da je ova ruska kompanija takoreći preko noći iznela mašine iz svojih proizvodnih hala i nestala - kaže Veličković.

Veličković kaže da gradska vlast na svaki način pokušava da stupimo u kontakt sa rukovodstvom Spilita ali da na njihove pozive niko ne odgovara.

Prema njegovim rečima, gradska vlast je ranije imala odličnu saradnju i dobre kontakte sa ljudima iz "Spilita".

"Spilit" je u Vranju proizvodnju počeo sa 130 radnika a sada ih je bilo i duplo više, procenjuje Veličkovic, dodajući da gradska vlast ne raspolaže relevantnim podacima o neisplaćenim zaradama.

- Nadležnost grada ne postoji, oni su privredno društvo i nismo imali nikakve poslovne odnose sa njima - rekao je on i dodao da Spilit nije ništa dobio od grada Vranja već je halu i zemljište zakupljivao od Jumka.

Prema poslednjoj objavi u registru privrednih društava kod Agencije za privredne registre 20. maja ostavku na mesto direktora "Spilita" podneo je Ivan Tripković.

VIDEO: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • неважно

    Да не повјерујем

  • Hrvoje

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂. Lideri u stranim investicijama. Oboje kao u klasičnim srpskim komedijama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke