• 4

Bezočna pljačka: Uplatila na račun 1 evro, banka joj uzela proviziju od 10

Među "okidače" koji lako mogu izazvati gnev potrošača nesumnjivo spadaju bankarske naknade, verovatno zbog toga što su neretko prikrivene

  • 4

Banke u Hrvatskoj klijentima naplaćuju više od 200 različitih naknada i provizija, pri čemu često nije jasno za koje usluge.

Samo prošle godine hrvatski građani po tom osnovu platili bankama 3,2 milijarde kuna, što je oko 430,7 miliona evra.

- Među "okidače" koji lako mogu izazvati gnev potrošača nesumnjivo spadaju bankarske naknade, verovatno zbog toga što su neretko prikrivene, a čine se i neopravdane - ocenjuje se u tekstu.

Kao primer se navodi da neke banke naplaćuju klijentima dokumenta, poput nplana otplate ili pregleda stanja, od 100 do 500 kuna (od 13,4 do 67,3 evra), dok je u drugima ta usluga besplatna.

A kako visina naknada može biti apsurdna, nedavno je pokazao slučaj klijentkinje iz Trogira - za uplatu iz inostranstva od jednog evra, koja je sprovedena tek da bi se testirao račun, banka je uzela naknadu od 80 kuna ili 10,8 evra, dodaje se dalje, uz napomenu da je nakon tog slučaja banka ipak izmenila sporni propis.

VIDEO: Zbogom pameti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Boba

    Meni u firmi otvorili račun kod jedne banke /a već sam imala jedan i nije mi bio potreban/ pa su me pošto nije bilo priliva para posle tri godine tužili da im dugujem održavanje praznog računa. Svakog meseca su mi dodavali novi iznos iskoristiti račun nije radio i na kraju su me odrali jer sam morala da ga ugasim da mi ne bi dalje pripisivao dug ali sam morala da uplatim sve sa kamatom. Čuvajte se banaka jer može im se.

  • Жарко

    Баш ме брига за све што је везано за куне!

  • Marko

    Ni kod ništa bolje.. Za jedan pušten nalog od 300 din naplatili mi 150 din. I na sve to na kraju meseca održavanje računa 1.200. -

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke