• 0

Bugarski premijer napravio prvi metar, auto-put do Beograda

Investicija iznosi 117,3 miliona bugarskih leva (oko 60 miliona evra)

  • 0

Bugarski premijer Bojko Borisov je simboličnim zabijanjem prvog ašova označio početak radova na prvoj deonici autoputa "Evropa", koji će povezati Sofiju sa graničnim prelazom Kalotina na granici sa Srbijom i dalje sa Nišom i Beogradom, javljaju bugarski mediji.

Kako izveštava novinska agencija Fokus, Borisov je u četvrtak svečano otvorio radove na modernizaciji starog pita Kalotina-Sofija na deonici I-8 između Dragomana i Slivnice.

- Prva faza radova obuhvata 17 km dugu deonicu od Dragomana do Slivnice. Na toj deonici će biti izgrađena druga traka autoputa, a stara će biti rekonstruirana, čime će se ova saobraćajnica proširiti da bi postala autoput - navodi se u informaciji.

Investicija iznosi 117,3 miliona bugarskih leva (oko 60 miliona evra) iz državnog budžeta.

Deonica autoputa "Evropa" između Kalotine i Sofijske zaobilaznice duga je 48 km i podeljena je na tri delao: Kalotina- Dragoman; Dragoman-Slivnica i Slivnica-Severna zaobilaznica.

Druga traka autoputa na deonici Dragoman-Slivnica trebalo bi da bude završena do kraja 2020. godine, izjavio je premijer Borisov, prenela je agencija BTA, dodajući da je srpski deo autoputa "Evropa", od bugarske granice do Niša, gotov.

(Telegraf/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke