• 0

Balkan: Stao ceo auto-put zbog 29 evra, grčki Aktor uplatio "samo" 13.464 od 13.493 €

Grci nisu uplatili propisanih 13.493 evra naknade za pokretanje žalbenog postupka, nego "samo" 13.464

  • 0

Grčka kompanija Aktor dobila je na Visokom upravnom sudu Hrvatske (VUS) spor protiv rešenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabavke (Dkom).

Time se priča oko gradnje pristupnih puteva u vrednosti 64,8 miliona evra dodatno zakomplikovala, i to zbog samo 29 evra.

Grčki Aktor dobio je spor protiv rešenja Dkom-a kojim je odbijena žalba te kompanije na odabir Avaksa da gradi pristupne saobraćajnice Pelješkom mostu, deonicu Duboka – Sparagovići. Sve to će dodatno prolongirati konačnu odluku o izvođačima i sam početak gradnje pristupnih saobraćajnica, piše Večernji list.

Naime, Aktor je žalbu Dkomu podneo 11. marta ove godine, ali je Komisija 20. marta ocenila da je žalba neuredna i odbacila je uz obrazloženje da Grci nisu uplatili propisanih 13.493 evra naknade za pokretanje žalbenog postupka, nego "samo" 13.464.

Na to rešenje Komisije grčki Aktor je podneo upravnu tužbu, a VUS je 25. aprila presudio u njegovu korist i poništio rešenje Dkoma i predmet vratio na ponovni postupak. Sud je utvrdio da je Aktor uplatio 6. i 8. marta 13.490 i 500 eura i da je jasno da je u žalbenom roku uplatio i više od propisanog iznosa naknade.To znači da će Dkom sad morati da donese odluku o Aktorovoj žalbi koju i nije razmatrao, jer ju je proglasio neurednom.

Upravnu tužbu, protiv Dkoma u slučaju pristupnih saobraćajnica podnela je i druga grčka kompanija, Avaks i to jer je Komisija poništila odluku da ta kompanija gradi deonicu od Duboke do Sparagovića, prema žalbi druge kompanije Strabag koja se takođe žalila.

Aktor je inače za gradnju deonice Duboka - Sparagčvići ponudio 62,78 miliona evra. Avaksova ponuda "teška" je 62,8 miliona evra, a Strabagova 64,63 miliona evra. Uz njih stigle su još četiri ponude, navodi Večernji list.

(Telegrafr.rs/Tanjug)

VIDEO: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari