• 2
 ≫ 

Oglasio se vlasnik "Spilita": Nismo ruski lopovi i prevaranti, svi će dobiti svoj novac

 ≫ 

On je istakao da će biti uspostavljen budžet za povraćaj novca, te da ni kupci, ni zaposleni neće ostati kratkih rukava

  • 2

Ruska kompanija nameštaja "Spilit" je iznenadnim odlaskom iz Srbije izazvala veliko ogorčenje, a posle brojnih članaka u medijima, srpskoj javnosti se otvorenim pismom obratio Andrej Hodašević, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji, koji stoji i iza firmi koje su proizvodile nameštaj u Srbiji.

On je naveo da je pismo uputio da bi se suzbila dalja panika i kako bi smirio kupci, a njegovo obraćanje prenosimo u celosti.

- Poštovani kupci i zaposleni, iskreno se izvinjavamo zbog stresa koji ste pretrpeli na osnovu medijskih objava o „ruskim lopovima i prevarantima“ koji su ukrali vaš novac i pobegli iz zemlje. To nije tačno. Naše kompanije nisu koristile sredstva državnog podsticaja, nismo zadržali za sebe novac kupaca i nismo iz Srbije uplatili nijedan dinar na svoje privatne račune.

Nameštaj Oglasili se iz fabrike nameštaja Foto: Pixabay

- Sve do prošlog meseca smo redovno finansirali poslovanje kompanija, pri čemu je visina ulaganja samo u toku aprila premašila pola miliona evra. Naši zaposleni su i pored donete odluke o zatvaranju kompanije Nefa nastavili da vam redovno isporučuju nameštaj sve do 23.05. prema planu trebalo je da sva potraživanja kupaca budu obezbeđena nameštajem i rešena.

- Na žalost posle neistinitih objava u medijima izbila je konfuzija u magacinu, te više nismo u mogućnosti da vam isporučujemo nameštaj zbog opasnosti po vas i po naše zaposlene. Želimo da vas uverimo da NIKO OD NAŠIH KUPACA I ZAPOSLENIH neće biti prevaren. Svi ćete dobiti svoj novac.

- Kao vlasnik holding kompanije obećavam da će u njenom okviru biti uspostavljen budžet za povrat novca i da ću do 31.05. srpskoj kompaniji uplatiti sredstva koja će biti dovoljna za isplate svim kupcima i zaposlenima.

Spilit "Spilit" se zatvara u Srbiji Foto: S.Tasić

- Na nama je da u narednih nedelju dana organizujemo praktično sprovođenje tih aktivnosti, pa ćete naknadno biti obavešteni o broju telefona za kontakt sa ljudima koji će vršiti povraćaj novca. Pored toga ćemo nastojati da ponovo pokrenemo web sajt NEFA.RS kako bismo vas što pre mogli obavestiti o svim koracima koje preduzimamo.

- Molim Vas da se ne prepuštate panici. Nećemo dozvoliti da naše ime i poslovni ugled budu ukaljani, pa ćemo i na kraju poslovanja kompanije postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno - kaže se u pismu koje je potpisoa Andrej Hodasevič, investitor Nefa projekta.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    26. maj 2019 | 23:11

    Dobiće novac, ali malo sutra.

  • Brana

    27. maj 2019 | 08:52

    Amerofili,rekoh li ja juce da je ovo jedna Ruska prevara i to ako u opste stoje Rusi iza ove firme, naspram 7 miliona sigurno Americkih?Znaci ni ova jedna nije njihova vec domaca!A sta kazu oni sto su pljuvali podsticaje?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>