• 0

Putin pre foruma poručio: Čekamo vas, spremni smo da radimo sa svima

Rusija je spremna da sarađuje sa svim zemljama na ostvarenju sveukupnog ekonomskog rasta i razvoja, poručio je Putin

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u pozdravnoj poruci za predstojeći Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF), da je Rusija spremna da sarađuje sa svim zemljama na ostvarenju sveukupnog ekonomskog rasta i razvoja.

- Rusija je otvorena za proaktivnu i fer saradnju sa svim zemljama, regionalnim i međunarodnim organizacijama na postizanju ukupnog privrednog rasta, na razvoju transportne, energetske i telekomunikacione infrastrukture i unapređenju integracionih procesa, uključujući u Evroaziji i azijsko-pacifičkom regionu - navodi se u poruci objavljenoj na zvaničnoj internet stranici Kremlja.

Šef ruske države je istakao da SPIEF već 20 godina daje doprinos u traženju odgovora na ključna pitanja današnjice i naporima na uobličavanju jedne platforme za međunarodnu saradnju, prenosi agencija Tas s.

- Ove godine, državni zvaničnici, istaknuti političari i stručnjaci, kao i poslovni lideri i istraživači okupiće se kako bi razgovarali o budućnosti ruske i globalne ekonomije i razmenili mišljenja o raznim pitanjima koja se odnose na digitalizaciju i tehnološke izazove, kao i o gorućim problemima poput klimatskih promena i rastućih socijalnih nejednakosti - dodao je Putin.

On je istakao da smo svi "nesumnjivo posvećeni unapređenju mira i bezbednosti u svetu, očuvanju i uvećanju kulturnog nasleđa čovečanstva, kako bi ljudi širom sveta ispunili svoje potencijale, imali obrazovanje i dostojanstven rad, sigurni u budućnost njihove dece".

Putin je izrazio uverenje da će "preporuke koje budu usvojene na Forumu i sporazumi potpisani na njegovim marginama doprineti jačanju međunarodnih partnerstava i izgradnji prosperitetne budućnosti za naše zemlje i narode".

SPIEF 2019, pod nazivom "Stvaranje agende održivog razvoja", biće održan od 6. do 8. juna u organizaciji Fondacije Roskongres.

VIDEO: Putin i Kim razmenili mačeve i uputili poruke moći

(Telegraf.r/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>