• 0

Holandija u kolapsu: Štrajk radnika javnog prevoza, putnici kasnili na letove

Avionska kompanija KLM savetovala je putnike da odlože svoje planove putovanja i ponudila im mogućnost besplatne zamene letova za drugi datum

  • 0

Oko 80 dolaznih i odlaznih letova na aerodromu Amsterdam Shiphol otkazano je zbog opšteg štrajka radnika u javnom prevozu, koji je onemogućio putnike i aerodromsko osoblje da stignu do treće najveće vazdušne luke u Evropi.

Gotovo svi vozači vozova, autobusa i tramvaja u Holandiji stupili su danas u 24-časovni štrajk, protestujući zbog predloženih reformi nacionalnog penzionog sistema, javlja Rojters.

Avionska kompanija KLM savetovala je putnike da odlože svoje planove putovanja i ponudila im mogućnost besplatne zamene letova za drugi datum.

Britanski IziDžet je otkazao 24 leta nakon što je aerodromska uprava zamolila avio-kompanije da što je više moguće ograniče broj putnika koji dolaze u Shiphol.

Ostali avio-operateri koji su otkazali letove i ponudili alternativne datume putovanja su Junajted Erlajns, Flajbi i Rajaner.

Štrajk, koji je izazvao ogromne saobraćajne gužve na područjima velikih holandskih gradova rano jutros, deo je širih protesta, koji će, kako se očekuje, u sredu kulminirati obustavom rada zaposlenih u fabrikama i javnim službama.

Sindikati traže od vlade da odustane od planova za podizanje starosne granice za penzionisanje, da ta granica ostane na sadašnjem nivou od 66 godina, kao i da olakša prevremeno penzionisanje ljudima koji rade fizički zahtevne poslove.

VIDEO: Taksisti blokirali grad usred popodnevnog špica

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>