• 0

Problem u najavi: Američki auto-gigant gasi 1.000 radnih mesta u Francuskoj

Planirano ukidanje radnih mesta bi uglavnom bilo realizovano u pogonu GE u Belforu, na istoku Francuske, d

  • 0

Američka kompanija Dženeral elektrik (GE) predstavila je plan za ukidanje oko 1.000 radnih mesta u Francuskoj, izjavio je jedan neimenovani sindikalni izvor.

To bi, kako ocenjuje Rojters, moglo američkoj kompaniji da napravi problem sa francuskom vladom koja je konstantno pozivala GE da ne ukida radna mesta u Francuskoj.

Planirano ukidanje radnih mesta bi uglavnom bilo realizovano u pogonu GE u Belforu, na istoku Francuske, dodaje isti izvor.

Taj lokalitet je već duže vreme u konstantnoj opasnosti od smanjenja broja radnih mesta jer GE želi da uštedi novac, a francuski ministar finansija Bruno Le Mer je ranije ovog meseca rekao da je zatražio od GE da ne zatvara svoje pogone u Francuskoj.

GE je prošlog meseca objavio da je u prvom kvartalu ostvario veću zaradu i izgubio manje novca nego što je očekivao, ali je, ipak, novi direktor Lari Kalp upozorio da još uvek ima problema sa negativnim pritiscima na novčani tok.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>