• 5

Komšije sklopile "nebeski" posao, praviće delove za Erbas, Boing, Rols rojs

Austrijska aeronautička kompanija FAC C objavila je da u Poslovnoj zoni Jakovlje u okolini Zagreba počinje da gradi fabriku za proizvodnju unutrašnjih delova za avione

  • 5

U Hrvatskoj će se proizvoditi delovi koji će se ugrađivati u najpoznatije svetske avione i njihove motore, poput onih koje proizvode Erbas, Boing, Bombardier i Rols rojs, prenosi Večernji list.

Austrijska aeronautička kompanija FAC C objavila je da u Poslovnoj zoni Jakovlje u okolini Zagreba počinje da gradi fabriku za proizvodnju unutrašnjih delova za avione.

Investicija je vredna 33 miliona evra, a u fabrici će biti otvoreno 600 radnih mesta.

Kupoprodajni ugovor je već potpisan, tako da je austrijska kompanije postala vlasnik zemljišta u Poslovnoj zoni Jakovlje, ukupne površine 130 hiljada kvadratnih metara.

Planirano je da fabrika bude izgađena do decembra 2020. godine, a da proizvodnja počne najkasnije u aprilu 2021. godine, potvrdio šef kompanije Robert Mahtlinger.

FAC C je kompanija sa sedištem u Austriji, u većinskom vlasništvu kineske državne kompanije AVIC.

Ima više od 3400 zaposlenih iz 38 zemalja, koji rade na 13 lokacija u svetu, a u finansijskoj godini 2018/2019 ostvarila je 781,6 miliona evra prihoda. To je porast od 4,5 odsto u odnosu na prethodnu, a ujedno i najbolji rezultat u tridesetogodišnjoj istoriji kompanije, navodi Večernji list.

VIDEO: Usred leta odvalio se unutrašnji prozor na avionu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soldier

    600 ljudi da radi u fabrici u koju je ulozeno 33 miliona EUR?Pa za 33m EUR ne moze puno toga da se izgradi...to je neka srafciger fabrika kao i ove nase

  • Nenad

    Sta nas briga! Mi smo lideri u regionu za pravljenje kedera za auto! Tek sto motamo kablove!

  • pravda

    zašto vise ne pustaju crtani film vitez koju???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke