Ako ćete na more u Budvu: Ležaljke i suncobrani besplatni posle 17h

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih

Crna Gora je ove godine donela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve njene goste, naime, posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

To je za srpske medije u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo "pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne".

- Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijar - rekao je Jelušić.

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno pre dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla.

Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto koje je radno vreme plaže, koja je cena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže - pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža...

- Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu s Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani - podvukao je Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gde će moći da se opuste.

VIDEO: Zategnuta, nauljena, preplanula: Teodoru smo uhvatili na masaži na plaži u Crnoj Gori

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Budva, Crna Gora, ležaljke, More, Novčanik, plaža

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (19)
Poređaj komentare:
 • C
  Cile Mile

  Neka hvala zadrzite za vas posle 17:00h !!!

 • Z
  Zoo Cuvar

  Vozim 1 000 km do Soluna. Potrošim 250 eura na gorivo i putarine ali u CG više nikad u životu. Ljudskim nečistima nedam ni dinara a ne mogu prežaliti što smo im svi morali pokloniti po platu posle zemljotresa...

 • K
  Kiza

  Pozdrav iz Grcke.....