• 19
 ≫ 

Ako ćete na more u Budvu: Ležaljke i suncobrani besplatni posle 17h

 ≫ 

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih

  • 19

Crna Gora je ove godine donela novo pravilo o korišćenju plaža koje će obradovati sve njene goste, naime, posle 17 časova korišćenje ležaljki i suncobrana na javnim i drugim plažama, sem hotelskih, biće potpuno besplatno.

To je za srpske medije u Budvi rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i dodao da nije bilo "pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne".

- Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijar - rekao je Jelušić.

Naime, sem te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno pre dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla.

Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto koje je radno vreme plaže, koja je cena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže - pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža...

- Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu s Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani - podvukao je Jelušić.

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje "parče obale" gde će moći da se opuste.

VIDEO: Zategnuta, nauljena, preplanula: Teodoru smo uhvatili na masaži na plaži u Crnoj Gori

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>