• 1

Sindikati: RGZ vrši "teror": Đorđević: Ispitaćemo

Resorni ministar je da će vrlo brzo održati sastanak sa direktorom RGZ-a i poslati inspekciju za rad, kako bi proverili da li postoji kršenje sporazuma i dodao da će, ako se sporazum krši, nadležni za to odgovarati

  • 1

Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES) predstavnici sindikata obavestili su ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Ðorđevića da rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) ne poštuje sporazum o okončanju štrajka i zaposlene koji su bili u štrajku izlaže pritisku.

Ðorđević je rekao je da će vrlo brzo održati sastanak sa direktorom RGZ-a i poslati inspekciju za rad, kako bi proverili da li postoji kršenje sporazuma i dodao da će, ako se sporazum krši, nadležni za to odgovarati.

Ministar je novinarima, posle sednice SES-a, rekao da je Vlada Srbije potpisala sporazum sa sindikatima o prestanku štrajka i obavezala se da će sve što je potpisano biti i sprovedeno.

- Ovo su nove informacije. Ukoliko se pokažu kao istinite, a nisu u skladu sa sporazumom, insistiraćemo na tome da se stave van snage - rekao je Ðorđević.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović je rekao da rukovodstvo RGZ-a vrši "teror" nad sindikalnim aktivistima koje, kako tvrdi, proganjaju, proteruju i premeštaju sa radnih mesta jer su bili u štrajku.

On nije prisustvovao drugom delu sednice, koji je održan nakon konferencije.

Predsednik Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Zoran Stojiljković upitao je da li postoji instrument da se rukovodstvu RGZ-a "stane na put" ili su sindikati toliko nemoćni da upućuju samo apel.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    29. maj 2019 | 17:35

    RGZ je najgora institucija u zemlji i uopste ne funkcionise.Svi koji imaju posla sa njima znaju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>