• 3
 ≫ 

Srpski privrednik kupio plac u Grčkoj, diže hotel na moru

 ≫ 

"Nekoliko jakih privrednika iz Srbije napraviće hotele u nekim drugim grčkim regijama"

  • 3

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma, izjavio je na sastanku privrednika grčkog regiona Pirei i Jagodine, u Privednoj komori u Katarini, da se ekonomska saradnja Srbije i Grčke poslednje tri godine povećava iz meseca u mesec, i naveo da Srbi kupuju hotele u Grčkoj.

- U Paraliji jedan privrednik iz Šumadije kupio je plac i počeće u septembru da gradi hotel - rekao je Marković na sastanku čiji je domaćin bio predsedne Privredne komore Pireija Ilijas Hadžihristodulu.

Bivši vlasnik Osiguranja "Takovo" napraviće hotel u Paraliji i ne samo on, već i još nekoliko jakih privrednika iz Srbije napraviće hotele u nekim drugim grčkim regijama.

- Taj podatak me raduje, jer ako su naši privrednici izabrali Grčku da ulažu pare, bez obzira na povremene političke turbulencije, u Grčkoj postoji ekonomska stabilnost u poslednje vreme a kada je u pitanju Srbija, "želim da vas informišem da je ona jedna od najstabilnijih država na Balkanu - istakao je Marković.

Dragan Marković

Foto: TANJUG/ DUSAN ANICIC

Imamo stabilan dinar, političku stabilnost i ekonomsku sigurnost - istakao je Marković i dodao da su Nemci otvorili više fabrika u Srbiji, "a oni su najmoćnija država u Evropskoj uniji, zaposlili su 60.000 radnika u ovim fabrikama što najbolje govori o stabilnosti Srbije".

On je istakao da u Srbiju ne dolaze samo Nemci, već i Italijani, Francuzi i zatražio od Hadžihristodula da se, kako je rekao, uradi maksimum onoga što se može "da "grčke firme pri uvozu daju prioritet proizvodima iz Srbije".

Marković je pozvao grčke privrednike da upute zahtev vladi da privrednici iz cele Grčke podignu glas zato što su kosovski Albanci povećali za sto posto takse na robu koja iz Srbije ide na Kosovo i Metohiju.

- Grcka je i članica Cefte, a imaćete i vi problem sa Albancima, kao i Crna Gora i Severna Makedonija, siguran sam. Albanci u želji da naprave Veliku Albaniju, računaju i na deo Grčke. Ako svi mi u okruženju imamo problem sa Albanijom i Albancima koji žive na Kosovu i Metohiji, onda dolazi do dizanja tenzije kod naših gradana i teže se dolazi do stranih investitora i turista, ako postoji nestabilnost i stepen visokog rizika za turiste - ocenio je Marković.

Predsednik privredne komore regije Pierija je rekao da Grčka, pre svega, privrednici, pomno prate sva dogadanja vezana za probleme koje Srbija ima sa kosovskim Albancima.

- Uveravam vas da je privreda na prvom mestu i da je Srbija već trebalo da ude u Evropsku uniju. Čast mi je što ste danas naš gost i slažem se sa vama da našu saradnju treba da podignemo na viši nivo. Učiniću sve, da pri uvozu proizvoda u regiju Pierija, proizvodi iz Srbije i Jagodine imaju prednost u odnosu na proizvode iz drugih zemalja - zakljucio je Hadžihristodulu.

Privredno-politička delegacija iz Jagodine, sa oko 1.000 članova, na čelu s Markovićem, nalazi se u poseti Paraliji od 28. maja do 1. juna.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    30. maj 2019 | 11:59

    Немамо ми проблем са Шиптарима већ са западним, демократским и цивилизованим државама које манипулишу њима. Шиптари никад ништа нису могли да ураде сами (јер су то терористи који нападају жене и децу из мрака и то само са леђа) већ уз помоћ окупационих снага.

  • Зока

    30. maj 2019 | 14:00

    Ставио сам поред каде заставицу Грчке и неку њихову разгледницу.Угоћај брчкања у кади ми је одмах другачији.

  • Mića iz kafića

    30. maj 2019 | 14:11

    Onoliko ostrva i plaža a ja da se kupovinom vežem samo za jedno mesto? Zato odustajem od kupovine nekretnine u Grčkoj. :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>