• 0

Šansa za promociju turizma: Srbija potpredsednik Komisije za Evropu UNWTO

Srbija je izabrana i za predstavnika Evrope i člana Komiteta spcijalizovane agencije UN za turizam i održiv razvoj

  • 0

Srbija će 2021. godine biti potpredsednik Komisije za Evropu Svetske turističke organizacije (UNWTO), odlučeno je na sastanku ovog tela koji je od 27. do 29. maja održan u Zagrebu, saopštilo je srpsko Ministarstvo trgovine.

Predsedavajuća Komisije za Evropu, koja broji 40 zemalja članica, biće u periodu 2020-2021. Grčka.

Kako se dodaje u saopštenju, Srbija je izabrana i za predstavnika Evrope i člana Komiteta ove spcijalizovane agencije UN za turizam i održiv razvoj (2019-2023).

Pomoćnica ministra Renata Pindžo ocenila je da će prisustvo u pomenutim telima, kao i imenovanje za potpredsednika Komisije za Evropu Srbiji doprineti da se Srbija nađe na izvoru najnovijih globalnih trendova u turizmu, kao i da direktno utiče na rad ove agencije UN koja je vodeći autoritet u svetu u oblasti turizma.

- Ovo je istovremeno i odlična prilika za bolju promociju svih turističkih potencijala Srbije, primenu najnovijih znanja u oblasti turizma i bolje pozicioniranje naše zemlje u evropskim okvirima - istakla je Renata Pindžo.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>