• 4
 ≫ 

Objavljen tender: Srbija prodaje Komercijalnu banku, najviše može da se kupi 83,23% akcija

 ≫ 

U postupku tenderske prodaje akcija Komercijalne banke mogu da učestvuju zanteresovani kupci koji se bave bankarskom delatnošću u poslednje tri godine i ukoliko je vrednost njihove ukupne aktive bila veća od milijardu evra

  • 4

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je danas javni poziv za prikupljanje izjava o zainteresovanosti za kupovinu akcija Komercijalne banke Beograd. Rok za dostavljanje izjava je 21. jun.

U postupku tenderske prodaje akcija Komercijalne banke mogu da učestvuju zanteresovani kupci koji se bave bankarskom delatnošću u poslednje tri godine i ukoliko je vrednost njihove ukupne aktive bila veća od milijardu evra na kraju 2018. godine.

Kupci mogu biti i investitori koji upravljaju imovinom od najmanje milijardu evra ili su poslednjih dest godina imali minimalno učešće u kapitalu od 20 odsto u najmanje jednoj bankarskog grupi čija ja aktiva bile preko milijardu evra u bar jednoj od godina investicionog perioda.

U pozivu je navedno da će tokom tenderske prodaje država Srbija, koja sada ima udeo u Komercijalnoj banci od 41,75 odsto, steći dodatni ulog od 41,47 odsto akcija koje su u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i IFC i DEG i Svedfonda( Sweedfun).

Na prodaju je ponuđeno najmanje 50,1 odsto akcija Komercijalne banke, sa mogućnošću sticanja najviše 83,23 odsto udela, kao i zavisna društva - Komercijalna banka u Podgorici i Banjaluci i društvo za upravljanje investicionim fondovima Kombank invest.

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>