• 0

Austrijska kompanija spremna da finansira srpske startapove

Bodmer kaže da već učestvuje u Srbiji na uspostavljanju "habova"

  • 0

Kompanija "Next Floor" iz Salcburga, koja se bavi ulaganjem i savetovanjem prilikom osnivanja startap preduzeća, spremna je da zajedno s međunarodnim institucijama sa 150.000 evra finansira srpska startap preduzeća u oblasti medicinskog turizma.

Počasni konzul Švajcarske u austrijskoj pokrajini Salcburg, osnivač i vlasnik ove firme Tomas Bodmer kaže da već učestvuje u projektima u Srbiji na uspostavljanju poslovnih "habova" zajedno sa austrijskim kompanijama.

- Fokusirani smo na turizam, i ima mnogo smisla da radimo zajedno sa zemljama kao što je Srbija u kojima je turzam veliki potencijal. Zato želimo da pomognemo mladim preduzetnicima da uspostave svoje poslovanje, a mi nudimo iskustvo i novac - rekao je Bodmer Tanjugu.

Inače, reč je o investicionoj grupi sa sedištem u Salcburgu koja pomaže preduzećima da se razviju nudeći im poslovne modele, marketing i prodajnu strategiju.

Bodmer podseća da su predstavnici nekoliko srpskih preduzeća nedavno boravili tri meseca u Sacburgu gde su zajedno sa austrijskim kolegama radili na razvoju svojih biznis ideja.

U saradnji sa Svetskom bankom ali i drugim finansijskim institucijama, kaže, mogu da sa 150.000 evra finansiraju projekte u Srbiji u oblasti medicinskog i zdravstvenog turizma.

Bodmer boravi kao član delegacije od 20 počasnih konzula, inače velikih austrijskih privrednika, iz austrijske pokrajine Salcburg, koji su juče počeli posetu Srbiji.

Pogledajte video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>