• 0
 ≫ 

Jedna od devet priča počela je u Helsinkiju

 ≫ 

Promotivnim letom započeto devet novih priča nacionalnog avio-prevoznika

  • 0
Air Serbia

Foto: Air Serbia

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija otvorila je proteklog vikenda novu liniju za finsku prestonicu Helsinki, a tim promotivni letom, počelo je njenih novih "devet priča" (Nine New Stories).

Obavljeni su i prvi letovi za Barselonu u Španiji, zatim Kijev u Ukrajini, a u narednih nekoliko dana biće uvedeno još šest novih linija - za špansku prestonicu Madrid, Kairo, Krasnodar, Nicu, kao i Zadar i Rijeku.

Avion Er Srbije je u Helsinki sleteo u deset časova po lokalnom vremenu, nešto više od dva sata posle poletanja, a na liniji su bili novinari, predstavnici turističkih organizacija i agencija, predstavnici finskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Linija će ići tri puta nedeljno, a cena karte zavisi od toga koliko budete brzi, u toku je akcija za promotivne letove pa sve informacije možete da dobijete i na njihovom sajtu. Koliko je interesovanje za ovu destinaciju dovoljno govori i to što je i na promotivnom letu bilo više od 20 odsto prodatih karata za redovne putnike.

U ambasadi Srbije održan je prijem za goste koji su bili na promotivnom letu i prijatelje, saradnike i partnere u Finskoj.

Ambasador Saša Obradović podsetio je da se ove godine obeležava i 90 godina diplomatskih odnosa Srbije sa Finskom, u kojoj, inače, živi oko 1.500 Srba.

Ambasada Srbije u Helsinkiju

Foto: V.B.

Za goste ovog inauguracionog leta je priređeno i specijalno iznenađenje. Posle 12 godina otkako je pobedila na Evroviziji, pop pevačica Marija Šerifović je na jednom od helsinških trgova održala mini koncert. Njoj se u jednom trenutku na bini pridružila gošća iz Finske koja je na srpskom otpevala pobedničku numeru Eurosonga 2007.

Gošča je dobila i "bakšiš" za nastup - viši menadžer korporativnih poslova "Er Srbije" Nikola Vukomanović poklonio joj je avionsku kartu te kompanije za bilo koju destinaciju sveta.

"Er Srbija" je ranije objavila da u junu uvodi direktne letove ka devet novih gradova, što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom.

Letovi ka prestonici Finske obavljaće se tri, a ka Barseloni dva puta nedeljno. Uvođenje letova za Rijeku i Kairo, koji će se obavljati dva puta nedeljno, planirano je za 4. jun.

Poslednjim u ovom nizu inauguracionim letom od Beograda ka Zadru, "Er Srbija" će 21. juna obeležiti povezivanje i s ovim gradom u Hrvatskoj koji će na planu leta biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone.

Izbor destinacija, kako je ranije saopšteno iz ove kompanije, napravljen pažljivo, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširenjem međunarodne mreže "Er Srbije" na ukupno 49 destinacija, nacionalni avio-prevoznik pruža snažnu podršku privredi i podstiče rast turizma, saopštila je ranije kompanija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>