Šansa: Roba iz Srbije može do teritorije gde je 180 miliona ljudi

Rusija trenutno zauzima treće mesto među spoljnotrgovinskim partnerima Srbije po trgovinskom prometu, sa udelom od 8,9 odsto

Sporazum o slobodnoj trgovini između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije može biti potpisan do kraja ove godine, izjavio je  Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

- Sporazum o slobodnoj trgovinskoj zoni između EAEU-a i Srbije, čije se potpisivanje očekuje krajem godine, otvorio bi srpskoj robi tržišta zemalja u kojima živi oko 180 miliona ljudi - rekao je Volodin na sednici Komisije za saradnju srpskog parlamenta i ruske Dume.

Rusko-srpski trgovinski promet je, prema njegovim rečima, od početka ove godine porastao za tri odsto i iznosio je 571 milion dolara u periodu januar - mart.

Takođe je naveo da na teritoriji Srbije trenutno posluje više od 800 kompanija sa ruskim kapitalom.

- Rusija trenutno zauzima treće mesto među spoljnotrgovinskim partnerima Srbije po trgovinskom prometu, sa udelom od 8,9 odsto - rekao je Volodin i dodao da je Rusija peta po obimu srpskog uvoza sa udelom od 5,1 procenat.

Kako je precizirao, reč je uglavnom o isporukama povrća, voća, mlečnih proizvoda, tekstila i farmaceutskih proizvoda.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: EAEU, roba, sporazum, Trgovina

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (7)
Poređaj komentare:
 • K
  Kamy

  Sve ke to u redu, jos da mi ispostujemo ugovore!???

 • I
  Imenjak

  Mi nemama za sebe a ne za toliko trziste i mislimo da niko drugi ne radi i nema nista Spanci imaju 100000000 miliona svinja godisnje a mi 2000000 sa sve prasicima i krmacama i sta mi mislimo da sa par gajbica jabuka i 5 kutijica malina da zaradimo lovu smesno da nije zalosno u mom mestu 80 - ih bilo 400 krava bez tova goveda sad mozemo ici u ZOO vrt da vidimo kravu a bika na koridi

 • N
  Nada

  Sto manje izvozimo vise i jeftinije ostaje za nas.