• 0
 ≫ 

Kripto-biznismen daje milione za ručak sa najvećim kripto-skeptikom

 ≫ 

San je rekao da će pozvati i ostale lidere blokčejn industrije da ručaju sa legendarnim investitorom u Njujorku

  • 0

Kripto preduzetnik platiće milione za ručak sa jednim od najvećih kripto-skeptika - Vorenom Bafetom.

Džastin San, osnivač kripto-valute Tron, i izvršni direktor BitTorenta, kompanije za razmenu podataka, ponudio je 4, 57 miliona dolara za ručak sa milijarderom. San je rekao da će pozvati i ostale lidere blokčejn industrije da ručaju sa legendarnim investitorom u Njujorku.

Bafet se na to glasno nasmejao i rekao da se raduje.

Reč je o tradicionalnoj onlajn aukciji, a ove godine o prikupljanju novca za humanitarni rad Glajd fondacije za pomoć beskućnicima u San Francisku. Večeri sa Bafetom u Njujorku osim Sana, prisustvovaće još sedam osoba.

Kriptovalute

Foto: Shutterstock

San je na društvenim mrežama naveo da će ručak sa Bafetom biti sjajna prilika za uzajamno razumevanje i razmenu znanja.

Napisao je da je "dugogodišnji veliki obožavalac Bafeta“ i da je njegova dugoročna strategija ulaganja zapravo strategija ulaganja i u kriptovalute

Međutim, ne znamo da li je San pratio sve komentare iz 2013. godine, Bafet se verovatno ne bi saglasio sa tim opisom kripto-valuta.

Izvršni direktor Berkšir hataveja proglasio je prvu i najveću digitalnu valutu u svetu „otrovom za pacove na kvadrat“ i „zabluda koja privlači šarlatane“.

Njegov stav zastupaju i Džejmi Dajmon, Bil Gejts, Nurijel Rubini, Robert Šiler....svi oni dovode u pitanje legitimitet bitkoina.

Ipak, Bafet je manje kritičan prema blokčejnu. San to komentariše ovako: „Najsupešniji investitori svih vremena nekada mogu da propuste dolazak revolucije“.

San je pokrenuo tron pre dve godine, a sada je on jedanaesti po veličini kada je reč o tržišnoj kapitalizaciji i vredi oko 2, 5 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>