• 0

Abelafarm kupila fabriku američke kompanije Alvogen

U planu je proizvodnja 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje i zapošljavanje 50 novih radnika

  • 0

Kompanije Alvogen i AbelaPharm potpisale su kupoprodajni ugovor i zvanično izvršile primopredaju fabričkog postrojenja u mestu Barice, u okolini Vršca.

U planu je proizvodnja 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje i zapošljavanje 50 novih radnika. Pogon je izgradila američka kompanija Alvogen 2011. godine.

abela Foto: Abelafarm

- Ova akvizicija je strateški potez koji će kompaniji AbelaPharm omogućiti da učvrsti svoje prisustvo na farmaceutskom tržištu u Srbiji i regionu, ali i stvoriti preduslove za brže širenje poslovanja u inostranstvu. Izgradili smo jaku regionalnu kompaniju. Jedini način da to uradimo je bilo da radimo mnogo, da razumemo potrebe potrošača i da im ponudimo inovativna rešenja - rekao je Davor Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm.

- Pakovni pogon u Baricama je predstavljao važno mesto proizvodnje za Alvogen u našoj  ranijoj fazi rasta poslovanja. Sa razvojem našeg poslovanja kako u Srbiji i regionu Centralne i Istočne Evrope , tako i globalno, kapaciteti pogona u Srbiji nisu bili dovoljni. Doneta je odluka o preseljenju proizvodnje pre svega u našu veliku fabriku Labormed u Rumuniji, a takođe i u naše fabrike u SAD i Aziji -  rekla je Jelena Nikolić, Direktor Alvogena za Srbiju i Regionalni menadzer za Zapadni Balkan.

Uz nastavak ulaganja u razvoj novih i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija i edukaciju kadrova, plan je da do 2021. godine kompanija AbelaPharm više od 70 % svojih prozvoda izveze u zemlje Evropske unije, Azije i Afrike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>