• 1

Merkelova razočarana: Žalosno je to što su Francuzi uradili

Merkelova naglašava da želi da nastavi razgovore kako bi se postigla razumna rešenja kojima bi se otklonila teška faza za svetsku ekonomiju

  • 1

Nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je budući trgovinski sporazum između Evropske unije i Sjedinjenih Država kao sporazum koji je od "egzistencijalnog značaja".

Poručila je da će, kada je o tome reč, nastaviti da pokušava da ostvari napredak uprkos, kako kaže, "razočaravajućem" protivljenju Francuske.

 - Imamo mandat za pregovore sa Sjedinjenim Državama i mislim da je to od egzistencijalnog značaja - rekla je Merkel u obraćanju članovima nemačke industrijske asocijacije BDI, a prenosi agencija Rojters.

- Žalosno je što je Francuska glasala protiv ovog mandata, pa ćemo možda imati posla na planu ubeđivanja ljudi - istakla je Merkel.

Naglašava i da želi da nastavi razgovore kako bi se postigla razumna rešenja kojima bi se otklonila teška faza za svetsku ekonomiju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    Samo svoje dupe gledaju švabe, a Evropa im je krava muzara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke