• 13
 ≫ 

Pepsi i KMV kupuju srpski Knjaz Miloš

 ≫ 

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto...

  • 13

Karlovarske Mineralni Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš.

Ova transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i dr.

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tokom trećeg kvartala 2019. godine.

Pepsi

Foto: AP/Tanjug

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCoi KMV uspešno sarađuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMVje proizvođač i distributer PepsiCoportfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj Republici, Slovačkoj i Mađarskoj.

- Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMVi Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače - izjavio je Alessandro Pasquale, generalni direktor kompanije KMV.

- Partnerstvo kompanija PepsiCo i KMVje do sada bilo veoma uspešno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu - istakao je Christophe Guille, Senior Vice President GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiCo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    5. jun 2019 | 11:50

    Zašto se ne objavi ko su bili vlasnici "Knjaza" i kako su oteli fabriku vode od nas gradjana?Ovo je zadnja faza propasti kada prodajemo vodu.SRAMOTA!

  • Djole12345678

    5. jun 2019 | 10:17

    Neeeeeee, samo vodu ne dajte .....

  • Vodolija

    5. jun 2019 | 10:48

    Ko prodaje vodu taj nije normalan

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>