• 1

EU prelomila: Italija će morati da plati ceh neodgovornosti

EK je navela da je Italija ostvarila ograničen napredak u realizaciji ekonomskih preporuka EU i da je odustala od neophodnih strukturnih reformi

  • 1

Evropska komisija je zaključila da Italija krši fiskalna pravila Evropske unije sa narastajućim dugom, što opravdava pokretanje disciplinskog postupka.

Ako države članice EU podrže ovu procenu u naredne dve sedmice, Komisija bi zatim mogla da preporuči otpočinjanje disciplinske procedure, što je korak koji se očekuje pre sastanka ministara finansija EU početkom jula, izveštava Rojters.

EK je navela da je Italija ostvarila ograničen napredak u realizaciji ekonomskih preporuka EU i da je odustala od neophodnih strukturnih reformi.

To "može negativno da utiče na italijanski potencijal rasta", ocenjuje Komisija.

Javni dug Italije je porastao sa 131,4 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2017. na 132,2 procenta prošle godine.

Komisija procenjuje da će se dug Italije ove godine povećati na 133,7 posto i na 135,2 procenta 2020. godine, što je suprotno pravilima EU koja zahtevaju njegovo postepeno smanjenje, dodaje britanska agencija.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    Čim su se okrenuli trgovini sa Rusijom, odmah po džepu, a švabe odrađuju severni tok 2 bez problema.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke