• 1

Sramota auto-prevoznika: Niš ekspres naplaćivao različitu cenu peronske

"Niš ekspres" zloupotrebio dominantan položaj naplaćivanjem različitih cena staničnih usluga putnicima u Nišu

  • 1

Republička Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je AD "Niš-ekspres" zloupotrebio dominantan položaj naplaćivanjem različitih cena staničnih usluga putnicima, i naložila ovoj kompaniji da plati 40,7 miliona dinara u budžet Srbije, objavljeno je danas na sajtu te Komisije.

"Niš-ekspres" zloupotrebilo je dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša kojom inače i upravlja, jer je putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge u zavisnosti od dužine relacije putovanja, navodi se u saopstenju komisije.

Niš ekspres

Foto: Mateja Beljan

Komisija je utvrdila da je "Niš-ekspres" primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema licima koja su kupovala peronsku kartu, navodi se u saopštenju jer je "njima naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge u vezi sa voznom kartom koja obuhvata i izlazak na peron".

- "Niš-ekspresu'' naloženo je da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Republike Srbije iznos od 40.726.439,00 RSD, što predstavlja 1,3 odsto od ukupnog prihoda ostvarenog u Republici Srbiji u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije - saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    Stanicna usluga je u stvari otimacina, jer ona nista ne podrazumeva, niti omogucuje. Sve mora da se plati, prvo wc, pa ostalo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke