• 0

PKS poplavljenim firmama: Prijavite štetu, nađimo rešenje (FOTO)

Privredna komora Srbije pozvala je kompanije pogođene poplavama da prijave problem

  • 0

Privredna komora Srbije pozvala je  kompanije pogođene poplavama na području Grada Kraljeva i opštine Lučani da se obrate najbližoj regionalnoj privrednoj komori i prijave problem, kako bi se što efikasnije našlo rešenje za bržu sanaciju štete i ponovno pokretanje proizvodnog procesa.

Prema podacima Privredne komore Srbije - RPK Kraljevo, poplave su ugrozile više od 30 preduzeća i preduzetničkih radnji, među kojima su i najveća privatna preduzeća smeštena u industrijskoj zoni Šeovac, navodi se u saopštenju PKS.

Usled prodora vode u proizvodne hale i magacinski prostor, došlo je do prekida proizvodog procesa. Na sanaciji i otklanjanju štete u poplavom devastiranim područjima angažovani su radnici poplavljenih preduzeća, Štab za vanredne situacije i Vojska Republike Srbije.

Vojska Srbije, Lucani, poplava, poplave Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Povlačenjem vode, narednih dana, moći će da se sagledaju razmere pričinjene štete.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Moravički i Raški okrug učestvuju sa 4,8 odsto u bruto dodatoj vrednosti (BDV) ostvarenoj u Srbiji u 2017. godini, a ostvareni izvoz bio je 486 miliona evra.

Privredna komora Srbije, nakon prikuplanja preliminarnih podataka o obimu materijalne štete privrednih subjekata ovog regiona, obratiće se Vladi Srbije sa predlozima mera za saniranje posledica privredi regiona.

Vojska Srbije, Lucani, poplava, poplave Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Adresa za pomoć u Kraljevu je Krizni štab u prostorijama Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga. Kontakt telefoni za pomoć i informacije privrednim subjektima su: 036 / 334 655; 331 711;  334 175 ; E-mail: mirjana.tomovic@pks.rs i zvonko.tufegdzic@pks.rs, navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>