• 0

Poštari širom Srbije obeležili 7. jun – Dan Pošte Srbije i 179 godina od početka rada

Proglašen poštar godine, predstavljen novi sajt Pošte i jedinstvena umetnička izložba. Direktorka Pošte Mira Petrović uručila plaketu najboljem radniku poštanske delatnosti u 2018. godini - Saši Mihajloviću, dostavljaču iz Jagodine

  • 0

Pošta Srbije obeležila je danas svoj dan i 179 godina od uspostavljanja javnog poštanskog saobraćaja u Srbiji na prigodnoj svečanosti u prostorijama Preduzeća u Beogradu.

Osvrćući se na dugu tradiciju i lidersku poziciju Pošte, okupljenim saradnicima obratila se Mira Petrović, v. d. direktora JP Pošta Srbije, naglasivši da je Pošta od prethodnog okupljanja istim povodom zabeležila nove uspehe i ostvarila poslovni dobitak na kraju prošle, kao i novi rast u prvom tromesečju ove godine:

- Posebno raduje rast u segmentu post-ekspresa gde je nedavno zabeležena 5-milionita primljena pošiljka u ovoj godini, što je za 700.000 više u odnosu na isti period prošle godine. Poština tehnološka flota obnovljena je sa 257 dostavnih vozila čime potvrđujemo ugled najšire rasprostranjene nacionalne saobraćajno-logističke mreže, istakla je Petrović.

Mira Petrović je uručila plaketu najboljem radniku poštanske delatnosti u 2018. godini - Saši Mihajloviću, dostavljaču iz Jagodine, koji se zahvalio na poverenju i važnom priznanju: - Ovo je velika stvar, najveća koju sam doživeo za ovih 27 godina
rada u Pošti, trudiću se da opravdam nagradu, istakao je Mihajlović.

Poste Srbije

Foto: Posta/I. Djukanovic

U radnim jedinicama širom Srbije, 1.358 zaposlenih dobilo je plakete i novčane jubilarne nagrade za doprinos rezultatima Preduzeća. Tradicionalno za Dan Pošte, otvorena je tematska izložba, a ovoga puta predstavljeni su nacrti za poštanske marke, vrhunskih likovnih umetnika u okviru postavke – „Umetnički nacrti za poštanske marke u periodu od 1930. do 1990. godine”.
Nacrti znamenitih umetnika Zlamalika, Grujića, Kuna, Ćirića, Kažića, Milenkovića i drugih, čije se skice nalaze u bogatoj riznici muzeja biće dostupni javnosti do 6. septembra u PTT muzeju. Takođe, korisnicima je predstavljen novi korporativni sajt Preduzeća, unapređenog dizajna, dinamike i funkcionalnosti, sa novim alatima i aplikacijama za brzo i jednostavno praćenje pošiljaka, kalkulaciju cena i lociranje usluga i pošti. Najavljene su i nove usluge za građane - transfer novca preko Moneygram novčane doznake i usluga dostave vozačkih dozvola građanima na kućnu adresu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke