• 2
 ≫ 

Poslednji dan ističe, pismo od banke još ne stiže...

 ≫ 

"Sedmog maja su me zvali da im potvrdim adresu za pošiljku o ponudi leks specijalisa. Sada je sedmi jun, a oni meni i dalje nisu poslali ponudu"

  • 2

Danas ističe poslednji dan do kada je rok bankama da dostave klijetnima ponude za konverziju kredita u švajcarskim francima.

Međutim, Telegraf Biznisu su se javili građani kojima ponuda još nije stigla. 

- Sedmog maja su me zvali da im potvrdim adresu za pošiljku o ponudi leks specijalisa. Sada je sedmi jun, a oni meni i dalje nisu poslali ponudu. Juče sam im se obratila pismenim putem i odgovorili su da ce danas poslati mada jos uvek ništa -  kaže nam jedna čitateljka.

Njoj, su kaže naplaćivali kredit po najvišem kursu, a isplatili po najnižem.

 - Naplatili su mi osiguranje NKOS za neuknjižen stan, a moj stan je šest meseci pre uplate kredita bio uknjižen - priča ona.

Da ovo nije jedinstven slučaj, Telegraf Biznis je već pisao. Naime, iako je rok za ponudu klijentima i konverziju isticao, mnoge banke su čekale poslednji dan, ili 31. kako bi prešlo sve u jun i tako naplatile još jednu ratu kredita po starim uslovima. Bankari su, kakko kažu ui Efetkitiv, namerno čekali poslednji dan ili dva da pošalju ponude, kako bi uredno legla rata po uslovima pre usvajanja leks specijalisa.

Banke sada sede i bukvalno smišljaju šta još da poture kroz zakon o konverziji i kako da dodatno ućare. Sve je to suprotno konverziji i dovodi klijente u nepovoljniji položaj nego u kome je bio -  rekao nam je Dejan Gavrilović iz Efektive.

To nije jedina muka klijenta zaduženih u CHF. Rast švajcarskog franka prethodnim dana odraziće se i na visinu rate u CHF, a onda i na proces konverzije.

Kako nam kažu u jednoj banci, poslednje pošiljke sa ponudama su poslate još u ponedeljak, tako da građani možda mogu da očekuju još eventulano kraj dana da dobiju svoju ponudu.

(Telegraf Biznis)

VIDEO: Sve o leks specijalisu i šta to za vas znači

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrila

    7. jun 2019 | 18:09

    Unicredit banka nije dostavila ponudu. Kad sam pokusala da se informisem dali su mi tumacenje da ponuda treba da bude poslata do 07.06. a ne dostavljna. A inace su ih poslali juce na kucne adrese... cak se nisu potrudili bar informativno na mail da posalju. A inace svima su nam proveravali pocetkom maja i adresu prebivalista i mail. Ratu naravno juce skinuli po starom!

  • Dejan

    8. jun 2019 | 12:58

    Banke traficionalno deru gradjane!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>