• 1
 ≫ 

Bijonse i Džej Zi zajedno stekli bogatstvo koje ih je značajno podiglo na Forbsovoj listi

 ≫ 

Jedan od najpopularnijih parova današnjice prebacio milijardu dolara, zajedničkog bogatstva

  • 1

"Novac mi je na umu", glasi stih jedne numere sa albuma "Sve je ljubav", koju izvode Bijonse i Džej Zi. Album je izašao u junu 2018. godine, a godinu dana kasnije, obistinilo im se ono što su predvideli, jer su njih dvoje zajedno postali milijarderi. Njihovo zajedničko bogatstvo procenjeno je na 1,4 milijardu dolara, na osnovu čega su se upisali na Forbsovu listu 10 najbogatijih američkih parova.

Poslednje dve godine bile su naročito plodonosne za bračni par. Džej Zi, osim od muzike, zarađuje i na piću, umetničkim delima, nekretninama, a i ima udela i u kompanijama kao što je Uber. Prvi je hip-hoper koji je postao milijarder.

U međuvremenu, Bijonse, čije se bogatstvo zahvaljujući nastavku turneja i izdavanja albuma povećalo na procenjenih 400 miliona dolara (355 miliona prošle godine), zauzima 51. poziciju na Forbesovoj listi 2019. najuspešnijih američkih žena.

Njihova ukupna neto vrednost od 1,4 milijarde dolara čini mega popularne muzičke zvezde jednim od 10 najuspešnijih parova u zemlji, a svakako i najprepoznatljivijih.

Za razliku od drugih parova koji su zajedno učestvovali u istim ili sličnim poslovima, Bijonse i njen muž su bogatsvo gradili na različite načine. Njeno bogatstvo je produkt muzike i turneja, dok je Džej Zi, s druge strane, sakupio najveći deo svog bogatstva od vlasništva nad šampanjcem "Armon de Brinjon", zatim raznih investicija, partnerstvom sa Bakardijem, kao i muzičkom karijerom.

Bijonse, Džej Zi Milijarderi Bijonse i Džej Zi; Printskrin: Twitter/espn

Ostali bračni parovi biznismeni nisu toliko popularni i medijski ispraćeni, ali su njihovi poslovi dobro poznati.

Osim Bijonse i Džej Zi, koji su na 10 mestu najbogatijih parova sveta, u top 10 spadaju i sledeći bračni parovi:

Tom i Džudi Lav (5,9 milijardi dolara)

Njih dvoje su vlasnici lanca benzinskih pumpi, a posao su započeli tako što su pozjamili 5.000 dolara od Tomovih roditelja kako bi otvorili jednu pumpu u Oklahomi. Sada imaju radnje na 430 lokacija u 41 državi.

Linda i Stjuart Resnik (5,6 milijardi)

Poznati par vlasnik je lanaca hrane i pića, a prepoznatljivi su po sokovima od divljeg voća i vode sa Fidžija. Uspeli su da navuku gnev ekologa koji tvrde da velika količina vode ode za njihove potrebštine.

Dijan von Firstenberg i Beri Diler (4 milijarde)

Diler je osnivač, izvršni direktor i predsednik internet i medija konglomerata IAC, dok je Von Firstenberg dizajner i osnivač istoimene modne marke. Diler poseduje trećinu ovog bogatstva, dok njegova supruga sa svoje dvoje dece iz prethodnog braka poseduje ostatak.

Pedži i Endrju Černg (3,4 milijarde)

Osim fast-fud lanca Oanda ekspres, Černg je vlasnik radnji "Urbane Cafe", "Just Salad", "Uncle Tetsu", "Pieology and Ippudo".

Džin Suk i Do Von Čeng (3 milijarde)

Porodica se uglavnom bavi maloprodajom odeće. Nećake ovog para i njihove ćerke. One su lansirale brendove "Forever 21’s beauty" i "Riley Rose".

Eren i Fatih Ozmen (2,8 milijardi)

Bračni par je vlasnik firme "Sierra Nevada", kroz seriju od 20 akvizicija. Opisujući svoju strategiju, Eren je prošle godine izajvila:

- Naši momci idu u lov, i donose mi ovog velikog medveda i kažu: "Sada ga samo očistite i ošišajte ga".

Nirdža Seti i Barat Desai (2,4 milijarde)

Supružnici su suosnivači IT firme Sintel iz Mičigena. U oktobru prošle godine, francuska IT kompanija Atos SE kupila je Sintel za 3,4 milijarde dolara.

Veili Dej i Sehat Sutardža (2 milijarde)

Par je 11 godina vodio kompaniju "Marvell Technology" dok im nije bilo zabranjeno time da se bave zbog pojedinih malverzacija koje su otkrivene u internoj računovodstvenoj istrazi 2016. godine. ispostavilo se da nisu krivi, da bi potom ulagali u nekretnine i tehnologiju.

Kit Kroford i Geri Erikson (1,8 milijardi)

Par suvlasnici su pekare Erikson, gde Kit povremeno radi. Oboje imaju po 40% udela u kompaniji.

VIDEO: Svi su oni niko za Gajusa Apulijusa Dioklesa

(Telegraf.rs/Forbes)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>