• 0
 ≫ 

Bivši sponzori Novaka Đokovića traže lokaciju za svoju mega - fabriku

 ≫ 

Proizvođači sportske opreme traže mesto za svoje fabrike u Rusiji

  • 0

Svetski proizvođači odeće Najki, Adidas i Uniklo traže lokacije za svoje pogone u Rusiji, rekao je zamenik ruskog ministra industrije i trgovine Viktor Levtukov.

- Koliko ja znam, sportski brendovi kao što su Najki i Adidas, kao i japanski brend Uniklo, žele da lociraju svoju proizvodnju u Rusiji - rekao je zvaničnik novinarima.

Prema rečima zamenika ministra trgovine, trenutni odnos cene i kvaliteta tekstilnih proizvoda u Rusiji je optimalan, a uz odličan geografski položaj zemlje i razvijenom infrastrukturom, to ga čini korisnim sa logističke tačke gledišta.

Zvaničnik je podsetio da španska multinacionalna kompanija za odeću Inditeks, koja poseduje brendove kao što su Zara, Pul end bear, Beršika, Strdivarijus...proizvodi svoju odeću u Rusiji od 2017. godine.

- Roba označena kao" Made in Russia "prodaje se samo u inostranstvu, što povećava izglede Rusije - istakao je Jevtuhov.

Ministar je dodao da je proizvodnja obuće veoma razvijena u Rusiji i da mnoge kompanije koje vode svoje trgovinske lance za obuću u Rusiji mogu imati koristi od lokalizacije proizvodnih kapaciteta u zemlji.

Sve više zapadnih kompanija traži svoje mesto ili se vraća Rusiji.

Ranije ove godine, nemački proizvođač automobila Dajmler pokrenuo je Mercedes Benz fabriku u Moskvi. Francuski maloprodajni lanac hrane Aučan otvorio je svoj prvi pogon za proizvodnju mesa.

U 2016. godini švedski proizvođač nameštaja IKEA lansirao je svoju najveću fabriku nameštaja u Rusiji.

Inače, upravo proizvođači sportske opreme Uniklo i Adidas bili su sponzori najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari