• 0

Iznenađenje za sve: Podaci o izvozu šokirali, nikad gori uslovi, a oni sve bolji trgovci

Rast izvoza sve je iznenadio imajući u vidu pogoršanje trgovinskog spora sa Sjedinjenim Državama u kojem su obe zemlje povećale carine na uzajamni uvoz proizvoda

  • 0

Kineski spoljnotrgovinski suficit skočio je u maju na mesečnom nivou za 79 procenata na 41,7 milijardi dolara, objavila je kineska uprava carina.

Izvoz je u maju porastao za 1,1 odsto na 213,8 milijardi dolara, dok je uvoz pao za 8,5 procenata na 172,2 milijarde dolara, prenosi agencija AP.

Pad uvoza je odraz slabe domaće tražnje, kažu analitičari, dok je istovremeno rast izvoza sve iznenadio imajući u vidu pogoršanje trgovinskog spora sa Sjedinjenim Državama u kojem su obe zemlje povećale carine na uzajamni uvoz proizvoda.

Kina je u maju, takođe, zabeležila suficit u robnoj razmeni sa SAD-om od 26,89 milijardi dolara u odnosu na aprilski nivo od 21,01 milijardi, pokazuju carinski podaci.

U posmatranom mesecu, na američko tržište je izvezeno kineske robe u vrednosti 37,7 milijardi dolara, a uvezeno iz SAD-a za 10,8 milijardi dolara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>