• 1

Auto-put do Sarajeva kreće ovog leta: važni infrastrukturni projekti rade se s Turskom

Ambasador Bilgič je naglasio da Turska, sa svoje strane, čini sve da podrži realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata

  • 1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o saradnji dve zemlje na infrastrukturnim projektima, pre svega o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

- Projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo je važan za Srbiju i za region, a naš plan je da radovi na prvoj deonici, od Sremske Rače do Kuzmina, krenu ovog leta. Takođe, očekujemo da uskoro počnu radovi i na rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin, za koji se završava projektna dokumentacija, a očekuje se i da turska strana uskoro odobri zajam kojim će se finansirati radovi - rekla je Mihajlovićeva, saopsteno je iz tog resora.

Ambasador Bilgič je naglasio da Turska, sa svoje strane, čini sve da podrži realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata.

Na sastanku je takođe bilo reči o saradnji dve zemlje u oblasti vazdušnog saobraćaja, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

  • Ccc

    O cemj lna razgovara.O struju i energdtici ili putevima.Da li Kraljevic Marko ore njene drumove i prlizvodi el. Energiju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke