• 1

Hit u najavi: Pune vam frižider kada vi niste kod kuće

Ako sve prođe kako treba, ova "fora" proširiće se i na druge zemlje

  • 1

Američki trgovinski lanac Volmart najavio je revoluciju u svom sektoru. Njegovi radnici uskoro će da dostavljaju namiornice direktno u frižidere kada kupci nisu kod kuće. 

Ukoliko vam zvuči problematično da neki nepoznati dostavljač tumara po vašoj kuči, Volmart je taj problem rešio kamerama. Njih će dostavljači nositi na majicama preko kojih može da se prati proces dostave.

Nova usluga, naziva Walmart InHome Delivery, biće dostupna za više od milion kupaca u tri američka grada, Kansasu, Pitsburgu i Vero. Upravo te oblsti će pokazati i da li se ovakav način poslovanja isplati.

Radnici Volmarta moći će da pristupe samo smart kućama, odnosno bar smart bravu na ulaznim vratima, kojom može da se upravlja i telefonom. Takođe, te iste brave mogu da se kupe i u Volmatu.

I samo "privilegovani" radnici mogu da rade taj posao. Odnosno, ono koji su duže od godinu dana u lancu supermarketa. Biće opremljeni uniformama, posebnim dostavnim vozilima....

U principu, deluje sve jednostavno: kada dostavljač krene, kupac na mobilnom dobija fotografiju dostavljača, njegovo ime i neke interesantne podatke o radniku, poput toga koliko je dugo u kompaniji. Kada dostavljač dođe na adresu, neće moći da otvara vrata sve dok ne pokrene snimanje na kameri.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako da ne

    12. jun 2019 | 10:12

    A očiste drugo a hranu stave da vam ne bude muka kad dodjetekući

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>