• 4

Jahorina svetski ski centar zahvaljujući Dodiku i Viškoviću

Juče je u Istočnom Sarajevu održan sastanak Predsedavajućeg predsedništva BIH gospodina Milorada Dodika, Predsednika Vlade Republike Srpske gospodina Radovana Viškovića i direktora Olimpijskog centra Jahorina gospodina Dejana Ljevnaića

  • 4

Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o Jahorini, investicijama koje su trenutno u toku ali i o predstavljanju Jahorine u svetu kao primera dobre prakse Republike Srpske. Jahorina je u poslednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj, nakon završenog prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema veštačkog osnežavanja na ovoj planini su trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti. Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan pun potencijal ove planine.

Jahorina, skijanje, skijaliste

Foto: Promo

Uz podršku i pomoć Predsedavajućeg predsedništva te Vlade RS u Olimpijskom centru vredno rade na izgradnji prve kabinske Gondole uz koju je u planu izgraditi i 3 km novih staza te njihovo osnežavanje. Projekat Gondole i izgradnje, uređenja i osnežavanja pripadajućih staza izuzetno je značajan za Jahorinu.

Realizacijom ovog projekta pored komfora koji omogućava eliminisaće se gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretiće se centralne staze na planini i ista će raditi u ektremnim uslovima kada su veliki vetrovi i magla.

Jahorina, zimska sezona

Foto: Promo

Gondola za čiju je izradu je zadužena kompanija Leitner će raditi kada druge instalacije ne mogu što je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada se ova investicija planirala. U toku je i zamena starog ski lifta na Poljicama novim liftom – „sidro“ kompanije Dopplmayer koji će povećati kapacitet instalacije za 4 puta.

Planirana je i zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga kojim će se poboljšati i ubrzati prolaz skijaša na kapijama kao i instalacija novih kapija i opreme na polazima liftova ali i prvi web shop za prodaju ski karata online. Od letnih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg alpin kostera u ovom delu Evrope koji će ujedno biti najveća letnja atrakcija na Jahorini. Planirana trasa je 2,2 km i kretaće se sa vrha do podnožja prolazeći kroz najatraktivnije predele olimpijske planine.

Tjubing traka na Jahorini, Jahorina, skijanje

Foto: Promo

Na polaznoj stanici alpin kostera kod veštačkog jezera gradi se ugostiteljski objekat i ambijentalno se uređuje prostor oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine sa propratnim sadržajima za decu i odrasle.

Jedan potpuno novi projekat koji će doprineti i sigurnosti na planini je osvetljenje staza, vrtića i jezera ukupne dužine od 4 km. Izgradnja teretane na otvorenom u neposrednoj blizini sportskih terena Olimpijskog centra Jahorina je takođe jedna od novina koja posebno raduje sportiste i ljubitelje aktivnog odmora.

Jahorina, Dejan Ljevnaic

Foto: Promo

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić je rekao:

- Neizmerno sam zahvalan na podršci u svakom pogledu, na zalaganju i pomoći prilikom realizacije svake od mnogobrojnih aktivnosti. Interesovanje koje gospodin Dodik i gospodin Višković pokazuju za Jahorinu nam je veliki vetar u leđa te ćemo učiniti sve da opravdamo ukazano poverenje koje je u ovim trenucima od velikog značaja za mene kao direktora ali i za sve zaposlene u Olimpijskom centru Jahorina. Jahorina je zahvaljujući njima destinacija vredna pažnje ali i ski centar koji sa sigurnošću može parirati najboljim svetskim ski centrima.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    Bila je svetski centar jos za vreme Olimpijade u Sarajevu 1984 godine.

  • q

    Treba napravit i za one obicne gradane da se mogu skijat.

  • Radomir

    Samo što je taj Ski Centar nedostižan za običnog Građanina sa platom od 450 Maraka ! Centar za Elitu...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke