• 6
 ≫ 

Ko je "nemački Srbin" koji je doveo fabriku auto-delova u Pančevo? (FOTO)

 ≫ 

"Dolazak ZF u našu zemlju su prepoznale i druge kompanije koje su zainteresovane da čuju nešto o našem iskustvu u Srbiji"

  • 6

Milan Grujić, koji je, kako je otkrio predsednik Aleksandar Vučić, posebno zaslužan za dolazak nemačkog ZF u Srbijuu Pančevo, smatra da je sada našim radnicima da pokažu da umeju da rade na najkvalitetnijim proizvodima, kakvi će izlaziti iz ove visokotehnološke i moderne fabrike.

Za kompaniju ZF Grujić radi već 16 godina.

Najpre je bio direktor predstavništva ZF u Srbiji, a prošle godine je, zvaničnim dolaskom kompanije, postao direktor privrednog društva "ZF E-mobiliti Srbija d.o.o".

Grujić je završio Mašinski fakultet u Beogradu, govori engleski i nemački jezik, ima više od 16 godina iskustva u automobilskoj industriji u regionu Jugoistočne Evrope, a za kompaniju ZF je radio isključivo iz Beograda.

Svi su mislili da Rimac izmišlja, hrvatski mediji sada najavljuju otvaranje - nemački gigant stiže u Srbiju

- Sve ove godine radim za ZF u Beogradu. Kompanija je tražila adekvatnu lokaciju za otvaranje novog pogona i odabrala je Srbiju, jer je dala dobre uslove i pokazala da je u stanju da isprati našu kompaniju i investitora kao što je ZF - rekao je Grujić za Tanjug.

O tome da će ga predsednik na Sretenje nagraditi ordenom čuo je juče, na otvaranju fabrike, prvi put, a kaže da je počastvovan i da mu je drago što je predsednik prepoznao njegov trud, rad i angažman.

- Dolazak ZF u našu zemlju su prepoznale i druge kompanije koje su zainteresovane da čuju nešto o našem iskustvu u Srbiji i načinu na koji smo ovde brzo završili posao - naveo je Grujić.

Nemacka kompanija ZF otvorila je danas fabriku autodelova u Pancevu

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Međutim, posao tek predstoji, ističe Grujić, jer je u toku druga faza izgradnje fabrike i sada se treba fokusirati na proizvodnju.

Predsednik Vučić je Milana Grujića inače nazvao "nemačkim Srbinom".

- Kao što ja imam u kabinetu srpskog Nemca, Jorga Heskensa, tako imamo nemačkog Srbina, Milana Grujića. Želim njemu posebno da se zahvalim jer je mnogo pomogao da ZF bude ovde - rekao je prredsednik Vučić u Pančevu.

Mediji su još 2014. godine pisali o Milanu Grujiću, jer se angažovao na prikupljanju pomoći za poplavljene gradove u Srbiji i u regionu. Tada su zaposleni u Nemačkoj firmi ZF samo za jedan dan prikupili 102.650 evra.

Dolazak nemačkog ZF je najveća proizvodna investicija, vredna ukupno 160 miliona evra i u okviru koje će biti zaposleno više od 1. 000 ljudi.

U fabrici će se proizvoditi i autodelovi za Mercedes, Audi, Volvo i druge poznate brendove. Kompanija će uložiti do 2021. godine 160 miliona evra u novoizgrađenu fabrku i njeno proširenje.

ZF je uložio 100 miliona evra fabriku u prvoj fazi koja je završena i već je počela druga faza u okviru koje će biti uloženo još 60 miliona evra.

Kompanija, takođe, pravi naučno-istraživački centar u zgradi od 5.000 kvadratnih metara, što govori da su nemački investitori došli u Pančevo da razvijaju svoje projekte u budućnosti.

Kompanija ZF ima više od 230 proizvodnih lokacija u svetu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bačvanin

    13. jun 2019 | 13:09

    Svaka mu čast!

  • Djile

    13. jun 2019 | 14:27

    Sve je to lepo, a plata minimalac....

  • Boban

    13. jun 2019 | 18:51

    Nije došao što nas voli, nego što jeftino radimo. Zato ne zreba da se hvali gospodin predsednik svojim dostignućem, sve dok ljudi ne dobijaju platu u tim fabrikama od po 1000€.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>