• 1

Milion Srba letuje u Grčkoj, morate i vi nešto nama da vratite: Palma dogovorio sastanak privrednika

Centralna tema će biti povećanje ekonomske saradnje i da vidimo kako da grčki privrednici, za inpute koje kupuju iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji i obrnuto - rekao je nakon sastanka, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

  • 1

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma razgovarao u Solunu sa predsednikom grčko-srpske Privredne komore Kostasom Georgakosom. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar grčko-srpske privredne komore, košarakaška legenda Crvene zvezde i PAOK-a, Branislav Bane Prelević, danas predsednik KK PAOK.

- Razgovarali smo o jačanju ekonomske saradnje između grčke regije Makedonije čije je sedište u Solunu i Srbije. Predsednik grčko-srpske privredne komore me je pitao kako mi to u Srbiju dovodimo investitore i ja sam mu objasnio.

Naš predlog je da u narednom periodu, u organizaciji grčko- srpske Privredne komore, napravimo dva sastanka srpskih i grčkih privrednika. Prvi u Srbiji gde bi došlo 50-ak privrednika iz Grčke koji bi razgovarali sa našim privrednicima, a drugi u Solunu gde bi došlo 50-ak prvrednika iz Srbije.

Centralna tema će biti povećanje ekonomske saradnje i da vidimo kako da grčki privrednici, za inpute koje kupuju iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji i obrnuto, jer mi moramo da iskoristimo i naš geografski položaj i prijateljske odnose dva naroda i dve vlade - rekao je nakon sastanka, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma, Solun, Privredna komora Grčke

Plama na sastanku - Foto: TV Palma plus

- Cilj je da ekonomska saradnja bude što veća. Poznato je da svake godine najmanje milion građana Srbije letuje u Grčkoj i moja poruka uvek je da Srbi dolaze u Grčku, ali Grčka mora to na neki način i da vrati, odnosno da Grčka ono što uvozi iz drugih zemalja uvozi iz Srbije.

Ja sam siguran da ćemo na tim sastancima da napravimo predloge i da upoznamo javnost u Srbiji i Grčkoj šta je to radila grčko-srpska Privredna komora, čije je sedište u Solunu i šta smo doprineli i koji su rezultati naših dogovora. Dogovorili smo i da sledeće godine otvorimo izložbeni prostor za srpske kompanije u srpsko-grčkoj privrednoj komori - rekao je Marković.

- Želim pre svega da se zahvalim Draganu Markoviću Palmi na svemu što radi na jačanju ekonomske saradnje između Grčke i Srbije na dobrobit grčkog i srpskog naroda. Jačanje ekonomskih odnosa je osnovni cilj rada grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu. Pre nego što je grčko-srpska Privredna komora počela da radi trgovinska razmena između naše dve zemlje bila je 350 milona evra, sada je preko 500, a cilj je da dostignemo trgovinsku razmenu između Srbije i Grčke od milijardu evra - izjavio je predsednik grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solonu, Kostas Georgakos.

Dragan Marković Palma, Solun, Privredna komora Grčke

Palma na sastanku - Foto: TV Palma plus

U srpskoj delegaciji bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predsednik Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.

VIDEO: Evo šta je Palma rekao pre nego što je poveo morsko kolo

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke