• 1
 ≫ 

Milion Srba letuje u Grčkoj, morate i vi nešto nama da vratite: Palma dogovorio sastanak privrednika

 ≫ 

Centralna tema će biti povećanje ekonomske saradnje i da vidimo kako da grčki privrednici, za inpute koje kupuju iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji i obrnuto - rekao je nakon sastanka, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

  • 1

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma razgovarao u Solunu sa predsednikom grčko-srpske Privredne komore Kostasom Georgakosom. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar grčko-srpske privredne komore, košarakaška legenda Crvene zvezde i PAOK-a, Branislav Bane Prelević, danas predsednik KK PAOK.

- Razgovarali smo o jačanju ekonomske saradnje između grčke regije Makedonije čije je sedište u Solunu i Srbije. Predsednik grčko-srpske privredne komore me je pitao kako mi to u Srbiju dovodimo investitore i ja sam mu objasnio.

Naš predlog je da u narednom periodu, u organizaciji grčko- srpske Privredne komore, napravimo dva sastanka srpskih i grčkih privrednika. Prvi u Srbiji gde bi došlo 50-ak privrednika iz Grčke koji bi razgovarali sa našim privrednicima, a drugi u Solunu gde bi došlo 50-ak prvrednika iz Srbije.

Centralna tema će biti povećanje ekonomske saradnje i da vidimo kako da grčki privrednici, za inpute koje kupuju iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji i obrnuto, jer mi moramo da iskoristimo i naš geografski položaj i prijateljske odnose dva naroda i dve vlade - rekao je nakon sastanka, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma, Solun, Privredna komora Grčke

Plama na sastanku - Foto: TV Palma plus

- Cilj je da ekonomska saradnja bude što veća. Poznato je da svake godine najmanje milion građana Srbije letuje u Grčkoj i moja poruka uvek je da Srbi dolaze u Grčku, ali Grčka mora to na neki način i da vrati, odnosno da Grčka ono što uvozi iz drugih zemalja uvozi iz Srbije.

Ja sam siguran da ćemo na tim sastancima da napravimo predloge i da upoznamo javnost u Srbiji i Grčkoj šta je to radila grčko-srpska Privredna komora, čije je sedište u Solunu i šta smo doprineli i koji su rezultati naših dogovora. Dogovorili smo i da sledeće godine otvorimo izložbeni prostor za srpske kompanije u srpsko-grčkoj privrednoj komori - rekao je Marković.

- Želim pre svega da se zahvalim Draganu Markoviću Palmi na svemu što radi na jačanju ekonomske saradnje između Grčke i Srbije na dobrobit grčkog i srpskog naroda. Jačanje ekonomskih odnosa je osnovni cilj rada grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu. Pre nego što je grčko-srpska Privredna komora počela da radi trgovinska razmena između naše dve zemlje bila je 350 milona evra, sada je preko 500, a cilj je da dostignemo trgovinsku razmenu između Srbije i Grčke od milijardu evra - izjavio je predsednik grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solonu, Kostas Georgakos.

Dragan Marković Palma, Solun, Privredna komora Grčke

Palma na sastanku - Foto: TV Palma plus

U srpskoj delegaciji bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predsednik Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.

VIDEO: Evo šta je Palma rekao pre nego što je poveo morsko kolo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari