• 0

Najveći izlazak na berzu ove godine: Stižu teški VW kamioni

Nemački VW je procenio svoje poslovanje u sektoru teških kamiona na čak 18,6 milijardi dolara

  • 0

Nemački Folksvagen (VW) je procenio svoje poslovanje u sektoru teških kamiona na čak 18,6 milijardi dolara u okviru planirane inicijalne javne ponude akcija (IPO), javlja njujorška agencija “Blumberg”.

Akcije kompanije “Traton SE”, VW-ove divizije koja prodaje vozila marke MAN i Skania, biće ponuđene po ceni od 27 do 33 evra po deonici, čime će vrednost tog poslovanja dostići iznos od 13,5 do 16,5 milijardi evra.

To će, kako ocenjuje njujorška agencija, biti jedan od najvećih evropskih izlazaka na berzu u ovoj godini.

Listiranje akcija “Tratona” je i jedan od najvažnijih poteza menadžmenta u sklopu nastojanja da se najveći proizvođač automobila na svetu učini agilnijim. Među planovima menadžmenta je i potencijalna prodaja imovine i potraga za novim kooperacijama.

Njujorška agencija navodi da izvršni direktor VW-a Herbert Dis razmatra prodaju preduzeća za proizvodnju brodskih motora, kao i udruživanje sa Fordom u oblasti proizvodnje kombija i električnih i autonomnih automobilima.

- Planovi VW-a za Traton i za saradnju sa Fordom će pomoći da se stvori ''novac'' za predstojeću fazu konsolidacije industrije - rekao je Dis na sednici menadžmenta.

VV je na listiranju akcija “Tratona” radio već više od tri godine, da bi prošlog meseca oživeo planove od kojih je odustao ranije ove godine.

Pogledajte video: Redak snimak "rađanja" male bube

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>