• 2

U ovom srpskom gradu ima najviše italijanskih preduzeća

Italija je jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije, rekao je ambasador Italije u Srbiji Karlo La Kašo

  • 2

Jedanaesta italijanska fabrika u Šapcu i treća ove godine svečano je otvorena u Šapcu. Otvaranju firme "Selettra WB" doo prisustvovali su ambasador Italije u Srbiji Karlo La Kašo, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Luka Antognozi, izvršni direktor firme "Selettra WB doo".

- Prisustvo italijanskih firmi na teritoriji Šapca je rezultat odlične saradnje tih kompanija sa Gradskom upravom. Šabac je grad u kom posluje jedanaest italijanski firmi, koje zapošljavaju više od 450 ljudi - ocenio je ambasador Italije i dodao je Šabac u ovom trenutku grad sa najvećim brojem italijanskih preduzeća u Srbiji.

On je naveo da je Italija jedan od najznačajnijih poslovnih i ekonomskih partnera Srbije i da obe strane rade na jačanju saradnje i poslovanja.

- U nama uvek možete naći podršku, mi na raspolaganje stavljamo finansijska sredstva, ljudske resurse i iskustva, a sve u cilju zajedničkog rasta - istakao je ambasador La Kašo.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je podsetio da su u Šabac od početka ove godine došle tri nove italijanske firme.

- Šabac je pokazao da je najbolje mesto za investcije u Srbiji. Imamo najveću industrijsku zonu i najbolje uslove za poslovanje. Nama nije važno da li su kompanije italijanske, nemačke, austrijske ili srpske, mi se prema svakoj firmi ophodimo na isti način - rekao je Zelenović i dodao da je grad Šabac „dokaz da i bez subvencija investicije mogu da dođu u neki grad“.

Izvršni direktor firme „Selettra WB doo“ Luka Antognozi rekao je da je ponosan što se kompanija proširila i na teritoriju Šapca.

- Ovde smo našli dobru saradnju sa upravom grada i nadam se da ćemo biti uspešni i u radu. Prošle godine smo počeli istraživanje ovog regiona i došli do zaključka o izuzetnoj saradnji Italije i Srbije, što je sigurno zasluga ambasade Italije u Srbiji -  istakao je Antognozi.

Predstavnici Ambasade Italije i Grada Šapca posetili su i dve italijanske kompanije Pasubio i SBE Serbia, firme koje uspešno posluju na šabačkoj teritoriji.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>