• 5
 ≫ 

Putin uvodi elektronsku taksu za ulaz u Rusiju, koštaće 50 dolara i neće moći da je kupe svi

 ≫ 

E-vizu koju Putin želi da uvede moraćete da platite 50 dolara

  • 5

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je naredbu da se osigura uvođenje elektronske jednokratne vize od 2021. godine.

Kako prenose ruski mediji, ona će se odnositi na strance koji posećuju Rusiju.

Usluga je trenutno dostupna samo za ruski region Dalekog istoka, gde građani 18 zemalja mogu da koriste elektronske vize koje se izdaju putem interneta. Počevši od 1. jula, moguće je posetiti Kaliningradsku regiju koristeći e - vizu.

Kako piše list Kommersant, nacionalne elektronske vize će stupiti na snagu od 1. januara 2021. godine.

Jedinstvene kratkoročne (do 16 dana) e-vize biće univerzalne, što će omogućiti ljudima da posete Rusiju u turističke, poslovne i humanitarne svrhe.
Spisak zemalja čiji će građani imati pravo na elektronske vize pripremiće Ministarstvo spoljnih poslova.

Za razliku od e-viza izdatih za posetu Dalekom istoku i Kalinjingradskoj oblasti, elektronska viza za Rusiju neće biti besplatna, već će koštati 50 dolara.

Za to se planira i posebna mobilna aplikacija, izjavio je zamenik šefa Ministarstva za digitalni razvoj, komunikacije i masovne komunikacije Oleg Pak.

Još se ne zna na koje tačno zemlje se odnosi e-viza, ali prema izvorima ruskog Komersanta, Kina, Južna Koreja, zemlje EU i eventualno Novi Zeland biće uključene na listu. Trenutno, u planu nema Velike Britanije, Kanada niti SAD.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari