• 0

Građani pobedili: Bankomati odlaze u istoriju iz jednog grada na Jadranu

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima, njihovim postavljanjem na ulazima zgrada narušavaju se vizure istorijskog jezgra

  • 0

U saglasnosti sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom veću Grada Dubrovnika predlog izmena i dopuna Odluke o komunalnom redu.

Skladno predloženim izmenama na otvorima zgrada u istorijskom jezgru grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja, ali i reklamnih ormarića. U odnosu na postojeće bankomate u istorijskom jezgru, utvrđeno je kako oni moraju da se uklone u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke.

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima, njihovim postavljanjem na ulazima u zgrade narušavaju se vizure istorijskog jezgra, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za njihovo postavljanje neophodno dobiti saglasnost nadležnog Konzervatorskog odeljenja.

VIDEO: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis/Dubrovački portal)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke