• 3

Srpski Tigar ugovorio posao - praviće čizme za NATO vojnike

Za kupca iz Poljske se u Tigrovoj fabrici obuće ručno izradjuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom "FHR"

 • 3

Kompanija Tigar iz Pirota je saopštila da će na osnovu novog ugovora sa poljskom firmom Intechplast izvoziti zaštitnu obuću u Poljsku, Irak, Iran, Katar, Tursku, Nemačku, Saudijsku Arabiju, ali i za potrebe NATO alijanse.

Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima Intechplasta i ugovorio proizvodnju zaštitnih čizama za tog kupca, posebno izradu vatrogasnih čizama za NATO snage.

Za kupca iz Poljske se u Tigrovoj fabrici obuće ručno izradjuju vatrogasne, vatrogasno-šumarske i čizme pod brendom "FHR".

- Od nedavno u Tigrovoj vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja - navodi se u kompanijskom saopštenju.

Gumene čizme

Foto: pixabay.com

Tigar ima potpisane ugovore o proizvodnji čizama specijalne namene za armiju Finske za 2020. godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. U kompaniji očekuju da će na osnovu dugoročne saradnje takav ugovor porpisati i za 2022. godinu.

Prema rečima Ilića, Tigar ima i ugovor o izvozu obuće za obuće za potrebe vojske Švedske do 2022. godine. On je najavio da će ručna izrada 4.000 pari obuće specijalne namene u pirotskoj fabrici obuće startovati od oktobra i da će rasti obim proizvodnje.

U saopštenju Tigra se ističe da je ta kompanija treća u svetu, a druga u Evropi, medju proizvodjačima-izvoznicima gumene obuće. Kompanija, većinski u državnom vlasništvu, istakla je da se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu.

VIDEO: Da li će vojska EU biti reinkarnacija armije Austrougarske?

(Telegraf Biznis/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Borivoje

  Mi sami sebe ubijamo. Pravimo odecu tim istim vojnicima koji ce i koji su nas ubijali. Ma genijalno.

  26
  5

  Podelite komentar

 • Jovan

  Treba napraviti od njihovog uranijuma ozračene čizme i njima isporučiti.

  25
  1

  Podelite komentar

 • Dragan

  A plata i dalje minimalac.

  3
  1

  Podelite komentar