• 0
 ≫ 

A lepo im je Tramp rekao: Da li će novo ime spasiti Boingov 737 max?

 ≫ 

"Ako to znači promenu brenda da bismo ga vratili, onda ćemo raditi i na tome. Definisaćemo prioritete"

  • 0

Glavni finanasijski direktor američkog avio-giganta Boing, Greg Smit, otkrio je mogućnost promene imena problematičnog 737 maks aviona.

Avion je, podsetimo, prizemljen u nekoliko zemalja nakon dva fatalna pada.

- Rekao bih da smo otvoreni prema svim inputima koje dobijamo - rekao je Smit na marginama aero-sajma u Parizu.

- Mi smo posvećeni da uradimo sve što je potrebno da bismo ga opet podigli u vazduh. Ako to znači promenu brenda da bismo ga vratili, onda ćemo raditi i na tome. Definisaćemo prioritete - rekao je.

Napomenuo je da kompanija u ovom trenutku ne planira da promeni ime, već je fokusirana više na to da avion bude bezbedan. Kako je rekao, Smit, Boing još nema naznaka kada bi avio-prevoznici širom sveta dozvoliti avionu da ponovo leti.

Podsetimo, još u aprilu, američki predsednik Donald Tramp predložio je ponovno brendiranje 737 maksa, tvrdeći da bi to pomoglo u rešavanju problema sa avionom.

- Šta znam ja o brendiranju, možda ništa (ali sam postao predsednik), ali ako bi Boing pobošljšao 737 max sa još nekim performansama i uradio rebrending, dao mu novo ime...Nijedan proizvod "nije patio" ovako. Ali, opet, šta ja znam - rekao je tada Tramp.

Rebrendovanje aviona zbog lošeg publiciteta oko nesreće bilo bi bez presedana, kažu stručnjaci za vazduhoplovstvo. Objasnili su da avi-okompanije neće gledati avion drugačije zbog drugačijeg imena.

Što se tiče putnika, "većina ljudi ne zna ni da li leti Erbasom ili Boingom" , rekao je Šem Malmkuist, koji se bavi analizom avio-nesreća, a i redovan je univerzitetski profesor.

- Oni gledaju cenu karte- kaže.

Šta je vama važno? Pravite li razliku. Odgovorite nam u anketi: 

VIDEO: Pao boing 737 kod aerodroma Hose Marti u Havani

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>