• 9

Autoputem Obrenovac – Preljina nećemo do jeseni, kasni otvaranje

Kasni se, i opravdanje da je prethodnih dana bilo previše kiše, nije dovoljno

  • 9

Otvaranje auto-puta od Obrenovca do Čačka još jednom je odloženo, prema našim saznanjima - do polovine avgusta.

Iako je prvobitno njegovo otvaranje bilo najavljeno za početak juna, pa 28. juna, to će se sudeći po tokovima radova, desiti tek krajem leta.

- Kasni se, i opravdanje da je prethodnih dana bilo previše kiše, nije dovoljno - rekao je naš sagovornik.

Takođe, "najproblematičnija" denonica je ona koja je bila i prvobitno sporna a to je krak na deonici Koridora 11 Ub-Lajkovac. Reč je o 4, 5 kilometara auto-puta koja je morala ispočetka da se gradi, a samo njena sanacija podrazumevala je trošak od milijardu dinara. Otvaranje saobraćajanice, kasni, navodno, upravo zbog radova koji su ostali na tom kraku.

Podsetimo, oštećenja na kolovozu deonice na kojoj od završetka radova pre tri godine nije bilo saobraćaja dospela su u žižu pošto je Ministarstvo građevinarstva podnelo krivične prijave protiv 14 odgovornih lica među kojima su i direktor "Planuma" Ratomir Todorović i bivši ministar građevinarstva Milutin Mrkonjić.

Ostatak deonice na Koridoru 11 od Obrenovca do Uba je završena i spremna je za puštanje u saobraćaj.

Kako su ranije najavili iz ministarstva građevine i infrastrukture, projekat na kome rade strateški važan je za Vladu Srbije.

- Od vas očekujemo punu posvećenost kako bi do kraja leta auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj - naglasila je ranije ministarka građevine Zorana Mihajlović.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razuman Srbin

    Realno je da su i drugi delovi deonice Ub- Lajkovac isto tako losi. I verovatno ce radovi potrajati. Tako da ocekujem istovremeno otvaranje i depnice Surcin- Obrenivac i ostatka autoputa do Preljine istovremeno, najverovatnije u martu ili aprilu 2020. godine, ne pre.

  • zagor

    ajde ubrzajte da se škoda ponovo provoza

  • Miško

    Super sad ce stanovnici Obrenovca moci brze kod tetke u Čačak ko ima

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke