Rusi uplatili plate za radnike u Vranju: Od Nefe treba da "legne" 400.000 evra

Ruski vlasnik, Andrej Hodasevič, u svom saopštenju je naglasio da niko od kupaca i zaposlenih neće biti prevaren

Novac za isplatu zaostalih zarada radnicima fabrike "Spilit" u Vranju i Somboru su uplaćena na račun u Srbiji, saopšteno je na zvaničnoj internet-stranici "Nefa" nameštaja.

Kako stoji u saopštenju, po završetku svih neophodnih tehničkih postupaka, počeće i uplata novca na račune radnika, a zaposleni koji nisu dobili dokumentaciju po prestanku radnog odnosa biće kontaktirani od 19. juna, stoji u saopštenju koje potpisuje Vitalij Sergejev, direktor matične kompanije "Holodeks" d.o.o.

Istovremeno, kupci nameštaja "Nefa", izrađivanog u pogonima "Spilita", kojima roba nije isporučena, i dalje mogu svoja potraživanja prijaviti telefonom ili SMS-om na broj 061 2031 458.

Spilit

Kupci nameštaja kojima roba nije isporučena i dalje mogu prijaviti svoja potraživanja Foto: S.Tasić

Prema nezvaničnim saznanjima, novac bi na račune radnika trebalo da legne do kraja nedelje, a ukupna suma dugovanja se kreće oko 400.000 evra.

Prethodno je početkom meseca, Agencija za privredne registre objavila odluku o pokretanju likvidacije nad društvom "Nefa nameštaj", u vlasništvu ruskog biznismena koji je uzdrmao javnost u Srbiji odlukom da bez najave zatvori fabriku.

Ruski vlasnik, Andrej Hodasevič, u svom saopštenju je naglasio da niko od kupaca i zaposlenih neće biti prevaren i da će kompanija postupati u svemu zakonito i u potpunosti korektno.

On je najavio i nastavak proizvodnje sa novim vlasnikom. O tome, međutim, još uvek nema nikakvih konkretnih informacija.

(Telegraf Biznis/Večernje novosti)

Tagovi: nefa, ruska kompanija, Sombor, spilit, Vranje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • K
    Kosovka

    Toooooo

  • С
    Сварог

    Шта је,нема оних који су пљували!!!