• 79

Vučić: Srpska ekonomija cveta i ispred je svih. Ovo će ući u istoriju

Neke zemlje koje se ekonomski razvijenije od nas, nemaju povoljnosti kakve mi imamo i dobijamo, rekao je predsednik Srbije.

  • 79

- Iz stanja bankrotstva končano smo došli u pozitivan bilans. Neke zemlje koje se ekonomski razvijenije od nas, nemaju povoljnosti kakve mi imamo i dobijamo. Srpska ekonomija cveta i Srbija kreće ispred svih - rekao je predsednik Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink.

- Vi ljudi ne znate kolika je velika stvar da se dese ovakve jedne stvari za ekonomiju male države, koja je bila uništena i razorena. Mi smo sada uspostavili dobre uslovi i očekujem rast dalje poboljšavanje stvari koje se tiču i uslova za investiranje, 1. 469 miliona vrednosti investicija za našu zemlju. To su fantastični rezultati i oni koji budu dolazili posle mene neće moći fizički da ih obiđu koliko će to biti enormno -  rekao je.

Srbija je objavila ponudu evroobveznica i na svoju ponuđenu milijardu evra obveznica dobila ponudu od 6,2 milijarde od potencijalnih finansijskih investitora što pokazuje koliko su investitori, kako evropski, tako i američki, zainteresovani za naše finansijsko tržište, izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima, plan je da se zameni kamatna stopa na 1, 60, što je posebno značajno za privatnike, rekao je.

- Ovo je samo suština koliko napredujemo. Sva privatna druištva imaju sjajan signal, tj. naša privreda će da udahne novi svežu vazduh koji nam jue preko potreban - naglasio je Vučić.

Govoreći o tome šta to znači za građane on je rekao da će se kamate plaćati nekoliko miliona evra manje na godišnjem nivou, a na deset godina to će biti 80 miliona evra ušteđenih na ovaj način.

UGOVORILI DOBAR POSAO, A TVRDE DA JE MESO SKUPO

On se osvrnuo i na nedostatak radnika u Srbiji, i istakao da nam fale zavarivači, vozači.

- Šta treba da se desi? Da nam jednog dana neko dođe i kaže hoću platu, a da ne radim ništa -

Istakao je i da nije tačno da nam rastu cene, jer nam je inflacija stabilna, a da nam je struja na primer, ubedljivo najniža u regionu.

- Svinjsko meso danas prodajemo po dva, tri puta većoj ceni.  Nedimović (Branislav) je to dobro ugovorio sa Kinezima). Imamo problem sa prasadima kako da uvezemo, kako da pošaljemo više, a na televizijama - naše meso skupo - rekao je on.

- Naša ekonomija ide strahovitom brzinom napred, a ne dole, i to su stvari koji će ući u istoriju - zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije govorio je i o poziciji Beograda u pregovorima sa Prištinom, samitu u Parizu, ekonomiji, promenama u SNS i drugim aktuelnim temama.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    Nasa ekonomija je na zavidnom nivou.

  • Hana

    Za kratko vreme naša ekonomija je procvetala. To i jesu vesti koje treba da uđu u istoriju.

  • Lazarela Cuca

    Iza nase vlasti je ogroman rad i trud, a samim tim i veliki rezultat i napredak.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke