• 15
 ≫ 

Ministarka ljuta: Stajaću vam nad glavom, auto-put mora da bude pušten do 15. avgusta

 ≫ 

Otvaranje je trebalo da bude za Vidovdan, ali je rok pomeren više puta

  • 15

Autoput od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović posle razgovora s predsednicima izvođača i nadzora.

Mihahjlovićeva je obišla celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac - Ub, Ub - Lajkovac i Lajkovac - Ljig, i razgovarala s predstavnicima kineske Šandong haj spid grupe, podizvođača Energoprojekt niskogradnje i Nukleusa, i nadzora - Koridora Srbije.

- Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan - rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Podsetila je da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

koridor Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Nisam poznata kao neko ko hvali izvođače, ali je činjenica da smo u prethodnom periodu imali dosta kiše i da zbog toga radovi nisu mogli biti završeni do Vidovdana - rekla je ministarka.

Ona je naglasila da će sa otvaranjem tog autoputa Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i ocenila da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

- Zaobilazimo najkritičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti - dodala je ministarka.

Istakla je da je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija autoputa na deonici Ub - Lajkovac, koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata, i da se završi opremanje tunela Brančići kod Ljiga.

Deonca Ub - Lajkovac se popravlja na ukupno 13 mesta, a u taj posao je uveden još jedan podizvođač koji će asfaltirati tu deonicu, azerbejdžanski Azvirt.

Zorana Mihajlović je rekla i da se u decembru završava i deonica Koridora 11 Surčin - Obrenovac i najavila potpisivanje sledeće nedelje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina.

VIDEO: Presedan u modernom građevinarstvu da dođete u situaciju da treba nov autoput iznova da radite

(Telegraf biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta reci

    20. jun 2019 | 22:12

    Mora da bude gotov, a sto ljudi ginu za tvoje "mora" ko ih pita kako im je. Pa draga Ministarka posto cete im biti nad glavama, da ne dangubite prihvatite se lopate, mozda bude put gotov i 14.

  • Pop

    20. jun 2019 | 20:41

    Tako je ministarka, nad glavom nego kako! Al obavzeno da se upucate u kratko ko sto umete, da vide ovi robovi sto izgoreše na suncu sta zdrava žena!

  • Slavica

    20. jun 2019 | 23:06

    Da nije zalosno bilo bi smesno. I sta bi za udes na naplatnoj rampi, za par zeleznickih nesreca, za pruzne prelaze itd ? Ko je odgovoran?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>