• 0

Smart digitalni servisi Sberbanke

Digitalizacija jedan je od osnovnih strateških pravaca Sberbanke u Srbiji. Tokom pretodnih godina tim za digitalno bankarstvo, prateći svetske, ali i postavljajući trendove na lokalu, radio je na unapređenju mnogobrojnih servisa banke, svrstavajući Sberbank u vodeće banke na srpskom tržištu kada pričamo o inovativnim, digitalnim rešenjima

  • 0

S tim u vezi, tokom februara 2019. godine lansiran je i prvi 100 odsto digitalni Smart keš kredit na tržištu Srbije dostupan putem internet bankarstva i mobilne bankarske aplikacije. Sberbank, svojim klijentima ponudila je mogućnost da za samo 5 minuta, iz udobnosti svog doma, kancelarije, s telefona preko mobilne aplikacije ili dekstop računara, apliciraju za keš kredit. Bez dolaska u banku, bez papirne dokumentacije, bez „cimanja“.

Svesni činjenice da je ovakav proizvod, pre svega privlačan za relativno mlađu ciljnu grupu, ali takođe i svesni toga da velike stvari u poslovanju nikad nije uradio jedan čovek već tim ljudi – na ovom projektu Sberbank Srbija udružila je snage sa kreativnim timom digitalaca iz Direct Media agencije s kojima je osmislila kampanju i promovisala ovaj „pametni“ keš kredit.

- Želeli smo da osmislimo krovnu marketinšu kampanju na koju će se naslanjati svaki od naših sledećih proizvoda i usluga koji će takođe biti 100 % digitalni. Uz slogan koji je odskače od standardne bankarske komunikacije „S 0% bez cimanja“ želeli smo da ime samog proizvoda i usluga ima određenu vrstu težine, ali i da u narednim mesecima postane ime cele, unapređene i inovativne digitalne Sberbank platforme, na kojoj radimo. Zato smo se i odlučili da to bude baš SMART Keš kredit. Na toj osnovi kreirali smo celokupnu SMART komunikacionu platformu, a SMART je naše ime i za proizvode svih Sberbank digitalnih servisa. S tim u vezi, naša cela komunikaciona arhitektura svih digitalnih proizvoda Sberbanke nosi prefiks i logo Smart - Smart Keš Kredit, Smart M/E Banking, Smart ATM. Ideja je da „pametnim“ rešenjima naših digitalnih servisa, klijentima olakšamo korišćenje i učinimo ih pristupačnijim uz 0% cimanja - izjavio je Aleksandar Milić, direktor službe za marketing, komunikacije i prigovore Sberbank Srbija.

Na lansiranju samog SMART keš kredita radili su mnogobrojni timovi unutar Sberbanke.

- Lansirati prvi, pravi 100 odsto digitalni keš kredit u Srbiji veliki je korak, ali i veliki zalogaj za nas koji radimo u ovoj industriji. Ovakav projekat shvatili smo kao izazov, ali izazov koji je svakako možemo da savladamo. U rekordnom vremenskom periodu, uspeli smo da Sberbank klijentima ponudimo keš kredit koji će zadovoljiti njihove potrebe za dodatnom gotovinom, za koji će moći da apliciraju kako sa mbanking tako i ebanking platforme. I baš u tome i jeste prednost Sberbank Smart keš kredita – podržava sve platforme, sve što vam je potrebno za apliciranje je dobra internet konekcija, a mi smo se potrudili da sve bude brzo, jednostavno, efikasno i user friendly. - dodao je Velimir Stanojević, direktor odeljenja za digitalno bankarstvo.

Kako se uspeh jedne kampanje, posebno u finansijskom sektoru, ne meri samo dobrom i upadljivom kreativom, Sberbank Srbija ostvarila je i odlične prodajne rezultate. Tokom kampanje za Smart keš kredit, u martu i aprilu 2019. godine,  svaki četvrti keš kredit koji su klijenti uzimali u okviru Sberbank Srbija bio je baš SMART keš kredit.  

U narednom periodu Sberbank Srbija nastavlja da radi na unapređenju svih digitalnih usluga, kako za pravna tako i za fizička lica. Očekujte nova, inovativna, SMART Sberbank rešenja.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>