Crnogorci zabranili rad nedeljom: Prodavnice i trgovci neće smeti da rade

Zabranjuje se trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima

Poslanici u Skupštini Crne Gore usvojili su izmene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da trgovine i supermarketi ne mogu da rade nedeljom. Ovaj zakon će početi da se primenjuje tek na jesen, pišu crnogorski mediji.

Tamošnja Vlada je početkom marta utvrdila predložene izmene i dopune Zakona, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mestima u kojima je to neophodno zbog obezbeđenja životnih potreba građana.

Skupština je usvojila amandman kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada nedeljom i praznicima, među kojima su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe i sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Nedeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.

VIDEO: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis/Vijesti)

Tagovi: Crna Gora, market, radno vreme, radno vreme nedeljom, supermarket, Trgovina

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (13)
Poređaj komentare:
 • M
  Mario

  Nemam veze sa trgovinom ali podržavam ovaj zakon. I ti ljudi, naročito žene, majke imaju dušu. Sećam se kako je bilo pre trideset godina i niko nije ostao gladan taj dan.

 • C
  Cvv

  MA ONI NIKAD I NERADE!!!

 • N
  Ne postoji Crna Gora

  Sve je to Srbija! Velika Srbija!