• 0
 ≫ 

Na dobošu uskoro Jat tehnika, Petrohemija, Lasta...

 ≫ 

U narednom periodu biti raspisani javni pozivi za privatizaciju određenih preduzeća

  • 0

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je danas da očekuje da će u narednom periodu biti raspisani javni pozivi za privatizaciju Laste, Petrohemije, Jat Tehnike, Jat apartmana, ali i pozivi za druga preduzeća za koje se jave potencijalni kupci.

Stevanović je za TV Prva rekao da će tender biti raspisan za 15 do 20 preduzeća iz privatizacionog portfelja, onda kad se za njih pojave zainteresovani investitori.

Prema njegovim rečima, u proteklih nekoliko godina, privatizacioni portfelj od oko 560 preduzeća, sveden je na 85 - 86 preduzeća.

HIP Petrohemija Pančevo

Foto: hip-petrohemija.com

- Meni je drago što sa aspekta Ministarstva privrede, privatizacija nije više tema broj jedan. Sada smo počeli da pričamo o nekim drugim stvarima i da budemo malo više kreativni - rekao je Stevanović.

Kako je objasnio, za oko 30 preduzeća trenutno nije moguće objaviti javni poziv, jer se vode sudski procesi, postoje imovinski ili drugi problemi.

- U portfelju imamo i 11 banja za koje očekujemo da ćemo uskoro početi sa objavljivanjem javnih poziva za privatizaciju. Imamo i desetak preduzeća na Kosovu i Metohiji, a njihovo resenje će biti deo opšteg rešenja i konsenzusa oko KiM - rekao je Stevanović.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>