• 2

Mihajlović: Cilj da brza pruga do Budimpešte bude u roku

Zorana Mihajlović razgovarala je o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta

  • 2

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa visokom delegacijom “Kineskih železnica” o realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta.

Ministarka je rekla da je projekat izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte najveći projekat u Srbiji na železnici, koji zajedno realizuju Srbija, NR Kina i Mađarska, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Sve što smo do sada zajedno uradili na ovom projektu pokazuje našu posvećenost. Cilj je da imamo brzu prugu izgrađenu u roku i verujem da zajedno možemo da učinimo da se radovi odvijaju još brže - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je Srbija ponosna na odnose vlada Republike Srbije i NR Kine, na odnose predsednika dve zemlje, na dobre bilateralne odnose, kao i na prijateljstvo između dve države i dva naroda.

PRUGA MODERNIZACIJA BRNABIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

- NR Kina je uvek bila uz Srbiju u turbulentnim vremenima, kao što i Srbija koristi svaku priliku da pokaže svoje prijateljstvo prema NR Kini - navela je Mihajlović.

Potpredsednik “Kineskih železnica” Vang Tungđun rekao je da je u Srbiju došao da proveri kako projekat napreduje, kao i da će tokom posete obići radove na terenu.

- Uverio sam se u veliku posvećenost Vlade Srbije ovom projektu, koji je pokrenut u okviru inicijative 16+1. Naša kompanija je maksimalno posvećena projektu, radovi se odvijaju u okviru planiranih rokova i u skladu s visokim standardima kvaliteta i bezbednosti - rekao je Tungđun.

On je pozvao potpredsednicu Vlade da prilikom posete NR Kini poseti “Kineske železnice”. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Republici Srbiji, Čen Bo.

Mihajlović je po završetku sastanka gostu iz NR Kine poklonila azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, koje izrađuju tradicionalne srpske rukotvorine u okviru inicijative „Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima“, koju su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

(Telegraf biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    21. jun 2019 | 15:21

    Nemojte da žurite sa prugom molim vas, ionako vozovi sporo voze, a i pruga Mora dobro da se uradi..

  • Djox

    21. jun 2019 | 17:32

    U roku smo😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>