• 0
 ≫ 

Nju balans bez balansa: Pljuvali Obamu, palili im patike, sada mole za milost Trampa

 ≫ 

Kompanija praktično sve za svoje potrebe uvozi iz Kine

  • 0

Američka kompanija Nju Balans pre tri godine pozdravila je potez Donalda Trampa oko trgovinske politike, ali sada, ovaj proizvođač sportske opreme snažno se protivi najnovijoj pretnji predsednika SAD da će povećati carine za Kinu.

Nju Balans može da se pohvali godišnjom proizvodnjom od više od četiri miliona pari patika. Kompanija ima pet fabrika u Engleskoj, a očekuje se otvaranje nove.

U čemu je onda caka?

Uvozi sve sirovine iz Kine, posebno one koji se više i ne proizvode u SAD.

patike

Foto: Pixabay

-Predložene tarife će ugroziti ukupno zdravlje naše kompanije, što će, zauzvrat, ograničiti našu sposobnost da zadržimo i reinvestiramo u naše američke fabrike - navodi se u pismu koje je Nju Balans dostavio kancelariji američkog predstavnika.

To je samo jedan od primera kako su američke korporacije izgradile lance snabdevanja koji se prostiru širom sveta i zašto Trampove protekcionistička trgovinska politika neće funkcionisati tako da se proizvodnja vrati u Sjedinjene Države. Previše je teško udariti na Kinu a da se, s druge strane, ne ugroze interesi američkih kompanija, radnika i potrošača.

Ranije, Nju Balans se fokusirao na borbu protiv Trans - Pacifičkog partnerstva. Pošto je Tramp izabran za predsednika, potpredsednik kompanije za javne poslove Met Lebreton je rekao da će "stvari konačno krenuti uz pravom smeru" sa Trampom na čelu. Dodao je tada kako je Obamina administracija ugrozila interese kompanija kao što je Nju Balans.

Njegovi komentari izazvali su protest, a širom zemlje, kupci su palili svoje patike.

 

Tramp se povukao iz tog sporazuma o slobodnoj trgovini i to je bio jedan od njegovih prvih koraka na mestu predsednika.

Sada Nju Balans, koji se godinama bori protiv falsifikata iz Kine, tvrdi da Trampove tarife neće pomoći izazovima.

VIDEO: "Zamalo krađa" patika, zamalo da se završi srčanim udarom prodavca

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>